hotel bell

Trening bezbedne vožnje: Mladi niskusni i sve mlađi upravljaju motorima bez dobro savladane obuke

Na platou ispred TŠ “Rade Metalac” Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Leskovca u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Tehničkom školom „Rade Metalac“ organizovao je danas „Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste“.

Činjenica je da sve više dece i mlađe školske dobi vozi motor, bez prethodne obuke i da se s tim u vezi često dešavaju saobraćajne nezgode, cilj ovog treninga je upoznavanje mladih i podizanje svesti o opasnostima koje se mogu dogoditi ukoliko se nebezbedno upravlja motorom.

“Ovo je i suština rada lokalnog Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, koji je formiran juna meseca ove godine i čiji je osnovni cilj preventivna osnova bezbednosti saobraćaja, kao i da kroz projekte doprinesemo da saobraćaj u gradu bude što bezbedniji. Savet se sastoji od predstavnika, Osnovnog suda, Prekšajnog suda,javnih preduzeća, predstavnika lokalne samouprave, policije koji omogćava da se na najbolji mogući način koordinišu poslovi iz oblasti bezbednosti saobraćaja – kazao je Oliver Antić,

“Ovaj projekt radi Agencija za bezbednost saobraćaja od 2018. godine i ono što je bitno reći je da idući tako gradovima smo prepoznali da je loša obuka glavni faktor stradanja dvotočkaša.Ovaj projekat je namenjen najmlađoj populaciji i akcenat je stavljen na poligonskim radnjama. Polaznici iz auto škola koji polože nisu dovoljno obučeni odnosno samostalni i bezbedni da bi bili učesnici saobraćaja. Najvažnije je da mladi upoznaju svoj motocikl, da imaju u vidu silu zeljine teže i druge radnje koje će omogućiti bezbednu vožnju i izbegavanje opasnih situacija – kazao je Ivan Bojović, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja, zadužen za točkaše.

Inače, ovaj trening bi bio i apel roditeljima da deci pre polaganja ne daju motore da voze, čak i sa dozvolom potrebno je dosta vremena da prođe kako bi bili bezbedni i ne bi ugrozili ni svoj ni tuđi život.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор