hotel bell

Kroz projekat “Zajedno za bezbedno detinjstvo” leskovački osnovci se družili sa policajcima

Leskovački osnovci, mališani od I do IV razreda danas su u okviru projekta “Zajedno za bezbedno detinjstvo” imali priliku da se druže, upoznaju sa radom policije ali i sa osnovama bezbednosti.

Projekat je zamišljen tako da se mlađi osnovci kroz praktični rad upoznaju sa radom policije i da nauče dosta korisnih lekcija, dok će se za starije osnovce projekat realizovati kroz radionice.

Deca su danas bili oduševljena što su imala priliku da probaju zaštitnu uniformu, da otkrivaju tragove na osnovu otisaka, da nauče o štetnosti pirotehnike…

” Bezbednost dece je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova i cilj je da se kroz timski rad više državnih organa stvori pozitivna atmosfera u školama, da se osigura bezbednost dece i da deca imaju bezbednu i kvalitetnu nastavu. Cilj je da deca prepoznaju razne oblike diskriminacije, nasilja, da budu bezbedna u saobraćaju i kako da postupaju u vanrednim situacijama, kao i da deca steknu poverenje u policiju – kazao je načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić.

U ime grada prisutne je pozdravila Brankica Stamenković, član Gradskog veća koja je ovim putem kazala da se samo dobrom saradnjom lokalne samouprave i drugih institucija u ovom slučaju policijska uprava, stvara sigurni i bezbedno detinjstvo.

“Prvog septembra školsko zvono se oglasilo ne samo za učenike i nastavnike, već i za pripadnike policije koji se nalaze u svim školama na teritoriji grada. Od posebne je važnosti to što su tokom leta pohađali dodatne obuke i stekli kompetencije za postupanje prema deci, prepoznavanje rizika po decu u blizini škola i reagovanje na iste. Zajedničkim delovanjem svih nas stvaramo bezbedno i sigurno okruženje u kome učenici mogu nesmetano da razvijaju svoje potencijale, što naš zajednički cilj – kazala je Stamnkovićeva.

Check Also

Za doček Novo godine u Leskovcu grupa Kasperi, trubači Isidora Zećirovića, vatromet i bogata novogodišnja lutrija

Pod pokroviteljstvom grada Leskovca, Turistička organizacija grada Leskovca organizuje doček Nove godine na gradskom trgu. …

Оставите одговор