hotel bell

Radovi na izgradnji Start up centra u Leskovcu idu svojom dinamikom

Regionalini inovacioni startap centar u Leskovcu čija je gradanja u toku, pružiće podršku novim preduzećima, timovima i pojedincima da realizuju poslovne ideje i kreiraju inovativne proizvode .

“Centar će biti oslonac svim mikro, malim i srednjim preduzećima za razvijanje svog biznisa zasnovanog na inovacijama – kazao je na današnjoj konferenciji Zoran Branković, član Gradskog veća, dodavši da je paralelno sa izgradnjom formiran je projektni tim zadužen za osnivanje startap centra koji prati realizaciju celog projekta.

“Ideja je formiranje društva sa ograničenom odgovornošću koje će upravljati centrom, gde će Grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem biti osnivač sa najvećim udelom a ostali osnivači biće Akademija strukovnih studija Južna Srbija, Tehnološki fakultet u Leskovcu i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga – dodao je Branković.

Ovaj projekat zajedničkim snagama finasiraju Grad Leskovac i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok će Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija opremiti objekat. Vrednost ove investicije je 85 miliona dinara.

Check Also

Ministarka nauke Jelena Begović posetila Leskovac – Do kraja 2024. biće završen Regionalni inovacioni centar

Leskovac, odnosno Centar za stručno usavšavanje u obrazovanju i naučni klub posetila je ministarka nauke, …

Оставите одговор