Humanitarno-prodajna izložba učeničkih radova: Škola “11. oktobar” promoviše obrazovanje i podršku inkluziji

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “11. oktobar” tradicionalno organizuje humanitarno-prodajnu izložbu učeničkih radova uoči prvomajskih i uskršnjih praznika. Ova manifestacija ne samo što ima humanitarni karakter već i ima za cilj promociju škole pred nadolazeći upis učenika za sledeću školsku godinu, kako za osnovnu, tako i za srednju školu.

Na izložbi koja je posećena od strane predstavnika grada Leskovca, Brankica Stamenković, član Gradskog veća, istakla je značaj ovakvih događaja.

“Ovo je prilika da pokažemo da smo zajedno jači i da dela ljubavi mogu napraviti veliku razliku u životima drugih. Svaki rad ovde izložen nosi sa sobom priču, emociju i poruku.”

Škola “11. oktobar” obuhvata obrazovni program za osnovno i srednje obrazovanje, uključujući podršku inkluziji, sa ukupno oko 150 učenika. Svi učenici osnovne škole obrazuju se po IOP-2, a po završetku osnovne škole većina nastavlja svoje obrazovanje u srednjoj školi “11. oktobar”.

Srednja škola nudi obrazovanje u tri područja rada: mašinstvo i obrada metala, hemija, nemetali i grafičarstvo, te tekstilstvo i kožarstvo. Sa stručnim nastavnicima i inženjerima različitih profila, škola pruža podršku učenicima kako redovnim sistemom obrazovanja, tako i po inkluzivnom modelu.

Na konferenciji za medije direktor škole Miodrag Jovanović govorio je označaju izložbe.

“Ova izložba je pokazatelj šta su učenici radili i šta su naučili tokom svog školovanja kod nas. Izložba predstavlja radove koje su učenici izrađivali tokom školske godine na časovima praktične nastave. Pored toga, manifestacija ima i prodajni karakter, prikupljeni novac od prodaje koristi se za nabavku novog materijala za školu- kazao je Jovanović.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …