Sutra je Vrbica: Praznik dečije radosti u Leskovcu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sutra je Vrbica, Lazareva subota, dan koji se u Leskovcu tradicionalno obeležava kao praznik dečije radosti. Dvorište sabornog hrama Svete Trojice bude prepuno dečijeg smeha i veselja, dok se vredni prodavci već od danas pripremaju za ovaj važni dan.

Vrbica, poznata i kao Cveti ili Cvjetna nedelja, jeste praznik koji obeležava ulazak Isusa Hrista u Jerusalim, kada su mu meštani posipali cvetnim grančicama put kojim je prolazio. U duhu tog praznika, Leskovčani se okupljaju da proslave ovaj svečani dan, a posebno se vodi računa o najmlađima.

Na gradskom trgu sutra će biti organizovano druženje sa mališanima, ali ove godine bez uobičajenih uskršnjih dekoracija. Ipak, to neće umanjiti radost ovog praznika. Mališane će zabavljati animatori, dok će učenici Muzičke škole Stanislav Binički izvoditi umetnički program.

Pored toga, biće organizovane brojne kreativne i edukativne radionice, prilagođene uzrastu dece, kako bi im se pružila prilika da se izraze i uživaju u kreativnom stvaralaštvu.

Vrbica je prilika da se podsetimo važnosti dečijeg osmeha i radosti, kao i da se zajedno okupimo i provedemo vreme u veselju i igri.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …