SREĆIČICA – Još jedno novo dečije igralište u centru Leskovca

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u centralnom gradskom parku Leskovca za mališane otvoreno još jedno dečije igralište pod nazivom “Srećičica”, simboličnog imena koje sugeriše na mesto gde deca stvaraju najlepše uspomene.

Ovo igralište prostire se na površini od 130 kvadratnih metara, a u njega je uloženo 4,7 miliona dinara. Realizacija ovog projekta ostvarena je zahvaljujući zajedničkoj saradnji Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, istakao je značaj ovog novog dečijeg igrališta, naglašavajući da je ovo jedno od pet igrališta koja su napravljena u gradu. On je dodao da je ovo igralište osmišljeno s ciljem podsticanja socijalizacije, kreativnosti i fizičke aktivnosti kod dece, te da je za te namene opredeljeno preko 33,5 miliona dinara.

Direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju grada Leskovca, Novica Nikolić, istakao je da je igralište izrađeno u skladu sa pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta, čime se garantuje sigurnost dece tokom igre.

Novo dečije igralište “Srećičica” predstavlja važan korak ka obezbeđivanju prostora za igru i zabavu mališana u gradu Leskovcu, te doprinosi unapređenju kvaliteta života najmlađih stanovnika.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …