Nagrade i uspeh za Leskovački crkveni ansambl ,,Branko” na festivalu HorFest

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovački crkveni ansambl ,,Branko” predstavljao je svoj grad na valjevskom festivalu horova ,,HorFest” protekle nedelje, postigavši izvanredne rezultate i osvojivši brojne nagrade.

Pod blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog GG Arsenija, ansambl ,,Branko” je 20. i 21. aprila učestvovao u takmičarskom delu ovog prestižnog festivala. Njihov nastup bio je nagrađen izvanrednim uspehom, što je donelo ponos ne samo njima već i crkvenoj instituciji ,,Branko”, Crkvenoj opštini Leskovac, Pravoslavnoj eparhiji niškoj i Gradu Leskovcu.

Na HorFestu, ansambl ,,Branko” je postigao sledeće rezultate:

  • Prvo mesto i pobednik u VII kategoriji (grupno izvođenje – etno grupe) sa osvojenih 99,75 poena;
  • Drugo mesto u IV kategoriji sa osvojenih 86 poena;
  • Specijalna nagrada za autentičnost nošnje;
  • Specijalna nagrada za najbolje izvođenje renesansne kompozicije na festivalu (,,Il bianco e dolce cigno” – J.Arcadelt);
  • Specijalna nagrada za najbolji ženski vokal na festivalu (Milica Kocić);
  • Pojedinačne diplome dirigentu Nikoli Niniću i rukovodiocu Milici Kocić, kao i sertifikati članovima ansambla ,,Branko” za učešće na master klasi etno-muzikologa Bojane Petričević.

Sudije ovog festivala, u sastavu Vesna Šouc (FMU Beograd), Rade Radović (MA Istočno Sarajevo), Božidar Crnjanski (AU Novi Sad) i Bojana Nikolić Petričević (etno-muzikolog i vokalni pedagog), pohvalile su ansambl ,,Branko” i pružile podršku njihovom radu.

Osim takmičenja, ansambl ,,Branko” je imao čast da uz blagoslov oca Arsenija učestvuje na Liturgiji u manastiru Ribnici u nedelju, 21. aprila. Takođe, u ponedeljak, 22. aprila, posetili su ruski manastir u Ugljeviku, R.Srpska, gde su održali koncert tradicionalne muzike u konaku manastira, uz srdačnu dobrodošlicu mati Filoteje.

Ovo izvanredno postignuće ansambla ,,Branko” ne bi bilo moguće bez podrške Crkvene opštine Leskovac, Pravoslavne eparhije niške, Grada Leskovca, oca Arsenija i bratstva manastira Ribnica, kao i organizatora festivala, prevoznika ,,Mitić NN” i svih koji su podržali rad ovog ansambla.

Leskovački crkveni ansambl ,,Branko” je još jednom pokazao svoj izuzetan talenat, posvećenost i umetničku izvrsnost, čineći svoj grad ponosnim i ostavljajući dubok trag u srpskoj muzičkoj sceni.

Check Also

U petak bez struje 15 ulica, trg i zanataski centar

Elektrodistribucija Leskovac najavila je za sutra (petak) nastavak radova na elektro mreži. Ogranak Elektrodistribucija Leskovac …