hotel bell

Miholjski susreti sela: Laureati Guče iz Vlasotinca na Miholjskim susretima u Konopnici

U ponedeljak 28.avgusta, na pravoslavni praznik Rođenja Presvete Bogorodice, u vlasotinačkom selu Konopnica biće održani Miholjski susreti.

Ova manifestacija se treću godinu zaredom održava u vlasotinačkim selima, pod pokroviteljstvom Ministarstvo za brigu o selu.

Nakon liturgije, u crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, na otvorenom će biti izložba fotografija koje prikazuju život na selu.U porti crkve održaće se kreativna dečja radionica, a u dvorištu Doma kulture biće turnir u stonom tenisu, šahovska simultanka, šut za tri poena, turnir u malom fudbalu i nadvlačenje konopca. Najbolji mladi trubač ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči Mateja Stanisavljević (11) i drugoplasirani orkestar Davida Antića, iz Vlasotinca, otvoriće večernji deo programa u kome će nastupiti i harmonikaš Andrija Đorđević i kulturno umetnička društva „Bratstvo“ i „Sveta Trojica“ . Biće proglašeni i pobednici konkursa za najbolje pesme o selu na dijalektu.Prisutne će pozdraviti i predsednik opštine.

Ovogodišnji Miholjski susreti sela u Konopnici završiće se koncertom narodne muzike – od 22 sata nastupiće popularni bend Savršen dan. Konkursi za najbolju pesmu i fotografiju o životu na selu traju do 24.avgusta i radove treba slati na mejl adresu miholjskisusretisela.vl@gmail.com a prijave za sportska takmičenja traju do 26.avgusta na broj telefona 066/8058960.

Check Also

Nastavlja se ugradnja grebanog asfalta na putu Gunjetina – Komarica

U vlasotinačkoj opštini nastavlja se ugradnja grebanog asfalta. Radovi u dužini od 4,8 km trenutno …

Оставите одговор