Uručeni ugovori za 48 projekata iz oblasti socijalne zaštite

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predstavnicima udruženja iz oblasti socijalne zaštite danas su uručeni ugovori o sufinansiranju projekta za realizaciju projektnih aktivnosti udruženja.

Ova inicijativa, koja se godinama sprovodi, predstavlja važan korak u naporima za podizanje kvaliteta života zajednice.

Govoreći o značaju partnerstva između grada i udruženja, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao :

„Ovaj partnerski odnos je esencijalan za naše zajedničke ciljeve u oblasti socijalne zaštite. Ove godine, odobreno je 48 projekata, koje je pripremilo 26 udruženja, s ukupnim iznosom od 36 miliona dinara. Dva miliona ostalo je neraspodeljeno, jer 3 projekta nisu, po oceni komisije, bila zadovoljavajuća. Ovo pokazuje angažovanost u podršci najugroženijim delovima naše zajednice. Socijalna zaštita zauzima značajno mesto u opredeljenju sredstava u gradskom budžetu Leskovca. Ove godine za ovu oblast je planirano 502.535.000 dinara, kako bi Leskovac nastavio da bude grad koji se bori da svaki stanovnik ima neophodnu pažnju i ne bude zapostavljen – kazao je Cvetanović.

U ime dobitnika sredstava prisutnima se obratila Dragana Petrović iz Udruženja distrofičara Jablaničkog okruga.

„Pored finansiranja organizacije, grad Leskovac dugi niz godina podržava dnevne usluge u zajednici. Imamo nekoliko usluga iz oblasti socijalne zaštite kao što su lični pratilac dece, pomoć u kući sa dostavom toplih obroka, personalna asistencija kao i dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.Grad Leskovac obraća veliku pažnju i pruža podršku pristupačnosti. Novina je pristupačan prevoz za osobe s invaliditetom, kao i povlašćene vožnje za iste – kazala je Petrovićeva.

Check Also

Dom kulture Brestovac organizovao tradicionalni majski šahovski turnir

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu je održan tradicionalni majski šahovski turnir. Takmičari iz okolnih …