Sajam cveća “Cvetna bašta” u Lebanu uoči Vaskrsa: Tradicionalna manifestacija koja oplemenjuje proleće

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Turistička organizacija opštine Lebane već treću godinu zaredom, uz podršku lokalne samouprave, organizuje sajam cveća pod nazivom “Cvetna bašta”, neposredno pre velikog praznika Vaskrsa.

Današnji sajam okupio je uzgajivače cveća iz Lebana i Leskovca na petnaestak istovetnih štandova.

Ideja ove manifestacije potekla je 2022. godine, a već je za kratko vreme postala jedna od omiljenih u ovom kraju. Iz Turističke organizacije opštine Lebane ističu da je cilj okupiti proizvođače cveća na jednom mestu u prolećnom periodu kako bi sugrađanima predstavili bogatstvo flore. Sajam pruža priliku cvećarima da razmene iskustva i udruže se ka većim tržištima, gde mogu plasirati razne vrste cveća iz svojih rasadnika.

Ova manifestacija nije samo prilika za poslovne aktivnosti, već je i radost za sve posetioce koji uživaju u negovanju cveća. Mnogi od njih dolaze da kupe potrebne količine cveća za svoje domove, dok drugi uživaju u šarenilu boja i lepom mirisu cveća, te se opuštaju na bogato ukrašenom trgu.

Paralelno sa sajmom cveća, danas je održan i tradicionalni humanitarni bazar pod nazivom “Uskršnje jaje novi život daje”, u organizaciji Doma kulture “Radan”. Direktorka Doma kulture Ivana Krstić istakla je da su se i ovog puta odazvale sve škole sa teritorije opštine Lebane, kao i Dnevni boravak Sunce, pokazujući svoju humanost kroz izradu prazničnih ukrasa. Ovaj događaj dodatno je obogatio atmosferu u Lebanu uoči najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …