Home / DRUŠTVO / Leskovački veterani s tugom su primili vest o smrti generala Delića: Otišao je naš drugi otac
hotel bell

Leskovački veterani s tugom su primili vest o smrti generala Delića: Otišao je naš drugi otac

Članovi pokreta “Nema nazad-iza je Srbija“ tuguju zbog odlaska “Tate“, kako su borci zvali legendarnog komandanta 549. motorizovane brigade, generala Božidara Delića

Naš voljeni i poštovani vojskovođa, čovek koji je vojnicima bio drugi otac, zauvek nas je napustio, ali će večno živeti u našim srcima i našem sećanju, poručuju leskovački veterani.

Božidar Delić, general major u penziji i potpredsednik Narodne skupštine, preminuo je, posle duge i teške bolesti, danas u 13 sati, u Centralnoj bolnici u Moskvi. Svoje profesionalno opredeljenje, težišno je posvetio Vojsci, dajući izuzetan doprinos odbrani Srbije, tokom Nato agresije, 1999. godine, kroz lični primer, izgradnjom patriotizma i ljubavi prema otadžbini, zbog čega je više puta odlikovan.

Ostaće upamćen po komandi “Nema nazad-iza je Srbija“, izdate tokom bitke na Paštriku.

Božidar Delić je, nakon završetka Vojne akademije, službovao u Bileći, Prizrenu, Leskovcu i Beogradu. Mesto i vreme sahrane generala Božidara Delića biće naknadno saopšteni, ali Gradski odbor Pokreta “Nema nazad-iza je Srbija“, sutra će organizovano, u 18 sati, u crkvi zapaliti sveće za pokoj duše svom komandantu, a u 19 sati u prostorijama Pokreta, odati počast preminulom generalu.

Pokret upućuje poziv borcima i ostalim građanima da sutra, u Sabornoj crkvi, u Leskovcu, odaju počast slavnom komandantu.

Intervju za Dnevnik juga, jedan od poslednjih koje je general Delić dao nekom od medija sa juga Srbije.

Božidar Delić: Veterani su za državu još uvek nevidljivi

Check Also

Trg pun malih istraživača: Manifestacija po meri svih generacija

Evropska noć istraživača, pokrenuta sa idejom da se nauka populariše i približi svima, preselila se …

Оставите одговор