hotel bell

Uručeno 13 ugovora vrednih 32.500 Evra kao podrška poljoprivredi u okviru projekta koji finansiraju nemačka vlada i grad Leskovac

U okviru projekta „Stabilizacija i prevencija sukoba kroz promociju zapošljavanja i bolje socijalne usluge za ugrožene grupe na Zapadnom Balkanu“, koji finansiraju nemačko Ministarstvo spoljnih poslova i lokalna samouprava grada Leskovca, danas je uručeno 13 ugovora.

Ugovore je korisnicima uručila Aleksandra Pavlović, član Gradskog veća, koja se i obratila u ime gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

„Ukupna vrednost finansijske podrške obuhvaćene projektom iznosi 32.500 evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 6.500 evra. Projektom je predviđena jednokratna i bespovratna pomoć u vidu ekonomskih grantova o donaciji opreme kao što su: plastenici, oprema za pčelarstvo, tresači za voće, motokultivator sa frezom i slično. Sa ponosom mogu reći da imamo veoma uspešnu saradnju sa ASB-om i da je vrlo produktivna i plodonosna. Započeli smo je 2021. godine i od tada, za tri godine korisnicima smo doniralali opremu u vrednosti od 90.600 evra, od toga grad Leskovac 17.000 evra. Ovakvi projekti su izuzetno značajni za ekonomski status naših sugrađana, zato se zahvaljujemo organizaciji ASB sa željom i nadom da će Leskovac i dalje biti ljihov izbor za realizaciju projekata. Svim korisnicima čestitam i želim uspeh u daljem radu.“ – kazala je Aleksandra Pavlović.

Gordan Velev, direktor Kancelarije ASB za Srbije, rekao je danas:

„Drago mi je što smo ponovo u Leskovcu, ovde se već osećamo domaćim. Moram da kažem da ovakve stvari ne bi bile moguće da više sektora nema saradnju. Ovakve stvari se finansiraju iz budžeta nemačkog Ministarstva za spoljne poslove, iu budžeta ASB i budžeta grada Leskovca i d anema te saradnje i razumevanja, ne bi bilo ovih projekata. Leskovac, u kojem radimo decenijama, je sada potpuno drugačiji i razvijeniji grad, zato se nadam da će projekti ubuduće ići u smeru unapređenja poslovanja, a ne egzistencijalne podrške.“

U ime korisnika su se obratile Marina Mišić i Ivana Stojanović. Zahvalile su se gradu Leskovcu i organizaciji ASB na podršci i stakle da će im mnogo značiti u poslovanju.

Check Also

Počela podela novogodišnjih paketića za mališane iz Grdelice, Vučja, Pečenjevca …13. decembra za leskovačke mališane

U leskovačkoj hali Plavi paviljon danas je počela distribucija 10.000 novogodišnjih paketića za leskovačke mališane. …

Оставите одговор