hotel bell

Osnovna škola Kosta Stamenković iz Leskovca obeležila svoj dan

Osnovna škola Kosta Stamenković danas je obeležila svoj dan.

U holu škole koji su ispunili profesori, učitelji, sadašnji i bivši učenici prisutne je u ime gradonačelnika Gorana Cvetanovića pozdravila pomoćnik Jelena Stamenković.

„Danas je ovo jedna od najuspešnijih škola na teritoriji našeg grada, zahvaljujući trudu i radu nastavnika, ali i učenika. Škola se nalazi na jednoj od najlepših lokacija u našem gradu, u podnožju brda Hisar i spada u škole u koje je lokalna samouprava u poslednjih deset godina najviše uložila. Pored energetske efikasnosti, zamene stolarije, uređeno je školsko dvorište i igralište, trim staza, poboljšani su sanitarno-higijenski uslovi, škola je opremljena nastavnim sredstvima, uređena je i opremljena fiskulturna sala. Lokalna samouprava iz godine u godinu ulaže sve veća sredstva u obrazovne institucije na teritoriji grada, sada je to iznos od milijardu i 140 miliona, te će tako nastaviti i u godinama koje dolaze.“ – kazale je pomoćnik gradonačelnika Leskovca Jelena Stamenković.

Direktorka škole Aleksandra Sibinović se u svom obraćanju prisetila samog osnivanja škole pre skoro šest decenija, Koste Stamenkovića po kome škola nosi ime, a zatim pomenula uspehe koje su učenici i nastavnici postigli u protekloj školskoj godini.

Check Also

Priprema se isplata za srednjoškolce: 809 učenika iz Vlasotinca dobija jednokratnu pomoć od 10.000 dinara

Privremeni organ opštine Vlasotince doneo je odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola …

Оставите одговор