Početna / GRADOVI / Leskovac / U Narodnom muzeju otvorena izložba „90 godina planinarstva u Leskovcu“

U Narodnom muzeju otvorena izložba „90 godina planinarstva u Leskovcu“

U galeriji leskovačkog Narodnog muzeja večeras je otvorena izložba „90 godina planinarstva u Leskovcu.

Izložbu je organizovala Planinarsko skijaški klub „Kukavica“ .

-Danas kada je razvoj tehnike i tehnologije doveo do velike ekspanzije kompjutera i korišćenja društvenih mreža i brzog stila života, promocija i očuvanje zdravih navika od izuzetne je važnosti za nas i još važnije za naša pokolenja. Upravo smo zbog toga danas ovde. Da vas podržimo i čestitamo na sprovođenju jedne od zdravijih fizičkih aktivnosti u prirodi. Čestitamo na tradiciji, koju planinarski dom „Кukavica“ neguje već 90 godina, a složićete se, 9 decenija postojanja je vremenski period vredan poštovanja. Planinarski klub „Кukavica“ je jedan od najstarijih planinarskih klubova u Srbiji. Raznim učestvovanjima u mnogim planinarskim aktivnostima širom zemlje, ali i u zemljama regiona planinari Leskovca pokazali su zapažene rezultate. Mnoge nagrade i priznanja govore u prilog tome. Još jednom vam čestitam skoro čitav vek postojanja i želim uspešno savladavanje mnogih planina i da iza sebe ostavite brojne uspone – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i istakao da će Planinarsko-skijaški klub „Кukavica“ biti njegov predlog za Oktobarsku nagradu Grada Leskovca.

Jelica Drašković, predsednica Planinarskog kluba danas je na obeležavanju rekla da ovaj klub odlikuju akcije na mnogim usponima.

-Rezultati su zavidni, klub napreduje i dobitni je brojnih značajnih nagrada. Članovi kluba osvajaju vrhove u samoj zemlji i međunarodne vrhove. Ljubitelji planinarenja razvijaju svest o zdravlju, o zdravom stilu života i načinu kako da zaštite prirodu“ – rekla je Drašković i dodala da klub ima dva licencirana vodiča treće kategorije i jednog počasnog vodiča.

Pogledaj takodje

Leskovačka Služba hitne pomoći proslavila svoju slavu

Zaposleni u Službi za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja Leskovac su danas u prostorijama službe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *