hotel bell

Preventivni pregledi i ove nedelje u vlasotinačkom Domu zdravlja

U nedelju 19.novembra, u Domu zdravlja Vlasotince biće organizovana ista vrsta preventivnih pregleda kao i prošlog vikenda.

To znači da će građani u periodu od 8 do 14 sati moći, bez zakazivanja, da izmere telesnu težinu, odrede stepen uhranjenosti i izmere krvni pritisak. Istog dana, od 8 do 10 sati moći će da provere nivo šećera u krvi, glikoliziranog hemoglobina i lipidni status.

-Insistiramo na prevenciji jer samo tako možemo da sprečimo komplikacije. Zato se i država trudi da ove preglede učini dostupnijim građanima – podseća direktor Doma zdravlja dr Violeta Petrović.
Tokom ovog i prethodnog meseca organizovani su ultrazvučni pregledi dojke, PSA test, pregledi štitaste žlezde, kao i kardiološki pregledi sa kontrolom nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi.

Dom zdravlja u Vlasotincu jedna je od 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji u kojima će i ovog vikenda biti organizovani preventivni pregledi.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 14,3 miliona dinara na račune roditelja za refundiranje sredstava za nabavku udžbenika iz 6 osnovnih škola

Danas je isplaćena suma od 14.346.000,00 dinara na račune roditelja koji su podneli zahtev za …

Оставите одговор