Home / DRUŠTVO / Predstavnici Turističke organizacije grada Leskovca učestvovali na forumu u Velikom Gradištu
hotel bell

Predstavnici Turističke organizacije grada Leskovca učestvovali na forumu u Velikom Gradištu

Predstavnici Turističke organizacije grada Leskovca učestvovali su na Turističkom forumu Srbije koji je održan 26. i 27. septembra u Velikom Gradištu povodom obeležavanja Svetskog dana turizma. Forum je  okupio zaposlene u regionalnim, gradskim i opštinskim Turističkim organizacijama, predstavnike Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija kao i Turističke organizacije Srbije.

U hotelu “Danubia park” na Srebrnom jezeru održana je ceremonija zvaničnog otvaranja radnog dela predavanja i panela. Uvodna obraćanja imali su Renata Pindžo – pomoćnica ministarke MTTT-a, Marija Labović – direktorka TOS-a, Dragan Milić  predsednik Opštine Veliko Gradište kao i Zuraba  Poloikašvilija, generalni sekretar Svetske turističke organizacije koji se obratio video porukom. Nakon pozdravnih govora održan je okrugli sto na temu: „Postkovid suočavanje sa odlivom kadrova iz turizma. Ljudski resursi kao međa između uspešnih i neuspešnih destinacija“ a učesnici su bili Zoran Martinović- direktor nacionalne službe za zapošljavanje,  prof.dr Georgi Genov HORES, Goran Kovačević –  direktor hotela „Viceroy Kopaonik“ i Vladimir Živanović –  direktor Turističke organizacije Zlatibor a moderator ovog panela bio je Dr Milan Ćulić, Centar za istraživanje i studije turizma. Nakon kratke pauze, održano je fantastično predavanje i radionica na temu „Story telling“ a predavači su bili Stefan Momčilović, bloger (Moma oko sveta) i Marko Edge, bloger. Kroz edukativne programe i radionice, predstavnici turističkih organizacija razmenili su iskustva i upoznali su se sa aktuelnim izazovima i savremenim trendovima u promociji turističke ponude Srbije.

U popodnevnim časovima organizovana je vožnja brodom uz vodiča (primena “Story tellinga“ u praksi), do Golupca uz obilazak Golubačke tvrđave. Svetski dan turizma, turistički radnici proveli su na najlepšoj Evropskoj reci, a razmena iskustava uz druženje sa kolegama iz branše donelo je veliki broj novih ideja, kreativnih rešenja i predloga za realizaciju mnogobrojnih projekata koji nas očekuju. Ceo događaj propratili su mnogobrojni mediji sa nacionalnom frekvencijom koji su u okviru foruma obišli i Manastir Nimnik kao I Narodni Muzej u Velikom Gradištu.

Forum se održao nakon pauze uslovljene pandemijom, a povodom Svetskog dana turizma. Organizator događaja je tradicionalno Turistička organizacija Srbije a ovogodišnji domaćin bila je Turistička organizacija opštine Veliko Gradište.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *