Home / DRUŠTVO / Kod Lipovice u toku radovi na primarnoj vodovodnoj mreži za sela u severnom delu grada Leskovca, do Pečenjevca do Brestovca
hotel bell

Kod Lipovice u toku radovi na primarnoj vodovodnoj mreži za sela u severnom delu grada Leskovca, do Pečenjevca do Brestovca

Na ulazu u selo Lipovica danas je održana konferencija za medije na kojoj je bilo reči o radovima na izgradnji primarne vodovodne mreže u severnom delu Grada Leskovca.

Primarna vodovdna mreža radi se na području severno od Leskovca do Pečenjevca, Lipovice i Brestovca sa okolnim selima. Trenutno se izvodi radovi na delu vodovodne mreže od Pečenjevce ka Brestovcu u dužini od 2 kilometra i 73 metra, a za ove radove izdvojeno je 19 miliona dinara.

– U kontaktu sa ljudima koji žive na severu teritorije grada Leskovca smo identifikovali problem vodosnabdevanja i njegovo rešavanje postavili kao prioritet tako da će u predstojećem periodu meštani okolnih mesta dobiti zdravu i ispravnu pijaću vodu. Sredstva za realizaciju ovog projekta izdvojena su iz budžeta grada, a podsetiću vas da se istovremeno izvode radovi na zameni vodovodne mreže u Kosmajskoj ulici u vrednosti od 8,4 miliona dinara koje takođe finansira grad. Radi se o projektu koji se izvodi preko JKP „Vodovod“, a čiji početak smo ozvaničili prošle nedelje – rekao je načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović i podsetio da je u rekonstrukciju i izgradnju nove vodovodne mreže i zamenu starih azbestnih cevi u proteklih nekoliko godina uloženo više od 750 miliona dinara.

Cvetanović je obavestio javnost i da su završeni raodiv na čišćenju dve predbrane na vodosistemu „Barje“, što nije rađeno od izgradnje ovog vodosistema, a da je za ove namene Javno preduzeće Srbijavode izdvojilo 17,5 miliona dinara.

– Ovo su završni radovi na ugradnji primarne vodovodne mreže, ugrađuju se cevi prečnika 315 mm i po ovom ugovoru već je ugrađeno 400 metara i mi očekujemo da se radovi završe u roku od 60 dana a onda nas očekuje projektovanje sekundarne mreže kako bi ova sela dobila pijaću vodu – kazao je direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *