hotel bell

Počeli radovi na izgradnji turističko – rekreativnog parka Čukljenik

Radovi na uređenju turističko-rekreativnog centar „Čukljenik „ koji će obuhvatiti površinu od 42 hektara, počeli su pre dvadesetak dana, a vrednost prve faze je 36 miliona dinara bez pdv-a.

„Veliku zahvalnost dugujemo Vladi R.Srbije i predsednci Vlade bez čije podrške ne bi bilo moguće sve ovo planirati i ostvariti, a i svim članovima Radne grupe u kojoj smo i mi kao inicijatori ovog projekta. Trenutno se izvode radovi na stazi 1. i 2. od odmorišta sa izletištima – kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, prilikom obilaska radova.

Dalje planove na velelepnom izletištu koje će privući kako lokalno stanovništvo, tako i turiste iz regiona predstavio je predsednik opštine Lebane:

„Početkom naredne godine počeće i II faza kojom je planirana izrada amfiteatra na kraju staze koju smo obišli danas, kao i gradnja novog objekta na mestu starog Lovačkog doma. II faza je dosta obimnija i vrednosti je oko 6 miliona evra. Sredstva ćemo dobiti od Vlade Republik Srbije, a upotpunićemo sredstvima iz projekta prekogranične saradnja Srbija – Severna Makedonija, gde smo sa opštinom Saraj dobili 220.000 evra. Konkurisali smo i kod UNOPS-a za sredstva od 432.000 dolara i očekujemo pozitivan odgovor. Ovih dana očekujemo i početak radova na Caričinom gradu koji podrazumevaju ograđivanje i uvođenje video-nadzora. Danas da bismo razvili turizam naše opštine radimo ih uporedo, a činjenice iz istorije dokazuju da su bili povezani, jer je na Čukljeniku bila predstraža za Caričin grad – istakao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

Check Also

Predstavljen prvi broj školskog lista “Justinijanci“, koji pripremaju i uređuju učenici lebanske Gimnazije

List je rezultat projekta “Informisani mladi-aktivni mladi“, finansiranog od Organizacije “People in nedd“, koji su …

Оставите одговор