Izložba “Ana Frank – istorija za sadašnjost” otvorena u Hemijsko-tehnološkoj školi Božidar Đorđević Kukar

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u Hemijsko-tehnološkoj školi Božidar Đorđević Kukar svečano otvorena izložba pod nazivom „Ana Frank – istorija za sadašnjost“, povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu.

Na otvaranju izložbe u ime lokalne samouprave obratila se Jelena Stamenković, pomoćnik gradonačelnika, ističući važnost ove izložbe u kontekstu aktuelnih društvenih pitanja.

„Ova izložba nam pruža priliku da se bolje upoznamo sa životom i delom Ane Frank, ali i da razmislimo o aktuelnim pitanjima koja su i dalje relevantna u današnjem svetu. Govori nam o važnosti tolerancije, razumevanja i poštovanja različitosti, kao i o opasnostima koje vrebaju kada se te vrednosti zanemare. Neka nas podstakne da budemo bolji ljudi i da gradimo svet u kojem će svi moći da žive slobodno i dostojanstveno.“

Direktorka škole, Ervina Zdravković, izrazila je zadovoljstvo što je škola domaćin ove značajne izložbe, zahvalivši se lokalnoj samoupravi na podršci i partnerstvu.

Izložba “Ana Frank – istorija za sadašnjost” predstavlja važan korak u obrazovanju i podizanju svesti o istoriji i ljudskim pravima, te će sigurno doprineti edukaciji mladih generacija o značaju tolerancije, razumevanja i poštovanja različitosti.

Check Also

Udruženje “Heroine” i humana Leskovčanka donirali televizor i posteljine leskovačkoj Opštoj bolnici

Udruženje “Heroine” iz Beograda, zajedno sa humanom leskovčankom čije je ime poznato redakciji, donirali su …