I ove godine Miholjski susreti sela u Lebanu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

I ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu radi organizacije manifestacije Miholjski susreti sela, a za tu namenu ministarstvo je opredelilo sredstva u visini od 492.530 rsd.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je povodom rekordnog odziva za učešće u manifestaciji da „Miholjski susreti sela nastavljaju da bukte Srbijom“ i dodao „ono što prihvati sela Srbije postaje tradicionalno za celu Srbiju“.

Čak 1.775 sela učestvovaće u Miholjskim susretima ove godine, a procenjuje se da će biti rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca. Bogat kulturni i sportski program ponovo će odjekivati selima Srbije u toku leta i jeseni, od 1. juna do 1. novembra.

U okviru ove prepoznatljive manifestacije, posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije.

Četvrtu godinu u sela koja čine opštinu Lebane takmičiće se u sportskim disciplinama, a posetioci će moći da probaju specijalitete kraja koje su pripremile vredne domaćice, da uživaju u melosu domaćih tradicionalnih pesama i prelepoj prirodi našeg kraja.

Na sajtu Ministarstva za brigu o selu biće istaknut kalendar dešavanja, pa će svi zainteresovani moći da izaberu uz čiji program i na kojoj lokaciji žele da provedu kvalitetno vreme.

Check Also

Novi trotoari na delu Bojničkog puta na izlazu iz Leskovca

Radovi na relaciji između grada Leskovca i opštine Bojnik, odnosno na državnom putu IIa reda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *