Početna / DRUŠTVO / Najstarija škola u gradu dobila novi izgled – završeni radovi na Osnovnoj školi „Josif Kostić“
Dionis Restoran Leskovac

Najstarija škola u gradu dobila novi izgled – završeni radovi na Osnovnoj školi „Josif Kostić“

Najstarija škola u Leksovcu ali i na čitavom jugu Srbije, Osnovna škola Kosif Kostić dobila je novi izgled i potpuno novi sjaj.

Kompletno rekonstruisan i renoviran objekat, praktično nova fiskulturna sala, učionice opremljene modernim nameštajem i savremenim učilima, novi sanitarni čvorovi ali i novi sadržaji ispred škole i u školskom dvorištu krase sada i najlepšu školu u gradu.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima objekat, a zbiog kašnjenja školske godine svečano otvaranje će biti sledećeg ponedeljka. Obilazak je danas organizovan zbog obećanja koje su izvođači radova i gradonačelnik dali 13. novembra kada su počeli radovi na drugoj fazi rekonstrukcije OŠ Josif Kostić. Tada je rečeno da će radovi biti završeni do 18. februara, a izviđač radova „Tončev gradnja“ juče je predao objekat investitoru,

– Čini mi se da su završetak ovih radova  najviše priželjkivali školarci i siguran sam da im je žao što je raspust produžen nedelju dana,  I ja verujem da sa nestrpljenjem žele da se vrate u svoje učionice. Svakako je vredelo čekati! Imali smo priliku da vidimo sve prostorije ovog objekta I  stiče se utisak da je svaki kutak pažljivo osmišljen  I pametno iskorišćen, po najsavremenijim standardima. U svim učionicama  postavljeno je led osvetljenje i led rasveta, završeni su elektromotorni i montažni radovi kao i grejanje. Zamenjeni su podovi u svim učionicama dok je fiskulturna sala koja je u potpunosti adaptirana postavljen je nov parket to znači da će sada učenici osnovne škole Josif Kostić sa uživanjem pohađati ionako omiljene časove fizičkog vaspitanja. To u prošlosti nije bio slučaj jer je sala zbog starosti bila potpuno nebezbedna. Igralište iza škole je  osavremenjeno, postavljene su moderne klupice, atestirani su motorički parkovi,  kada temperatura poraste  biće položena podloga za teren za male sportive. Početak drugog polugodišta za sve buduće đake, roditelje, uposlenike je osnovna škola “Josif Kostić “će ostati za pamćenje jer će tada na korišćenje dobiti najmoderniju i najlepšu školu u gradu. Iskoristiću priliku da se zahvalim svim nastavnicima, roditeljima i učenicima osnovne škole. Veliko hvala na strpljenju i na razumevanju – rekao je gradonačelnik Leskovcadr Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

Najteži dan za Srbiju: od Korona virusa umrlo 18 ljudi, zaraženo još 386

Najteži dan za Srbiju od početka epidemije Korona virusa. U poslednja 24 časa preminulo je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *