hotel bell

Svečano otvorena renovirana Osnovna škola “Josif Kostić”

Osnovna škola Josif Kostić danas je ponovo otvorila svoja vrata posle kompletnog renoviranja u koje je uloženo 130 miliona dinara.

Najstarija škola u ovom delu Srbije dobila je potpuno novi izgled, đaci su ušli u praktično nove učionice sa novim klupama i stolicama, a u kompletno rekonstruisanoj fiskulturnoj sali organizovana je i mala svečanost.

-Čestitam vam deco ovaj svečani trenutak i dolazak u školu Hosif Kostić posle toliko vremena. Vi ste svojim radom i rezultatima pokazali da ništa ne može da vam stane na put. Želim vam da budete još bolji, ali ste zaista zaslužili jedno ovakvo zdanje vaše škole. Zahvaljujem i roditeljima i svim . Ovo je istorijski dan za našu školu i biće tako upisan u istoriji – rekao je između ostalog direktor Osnovne škole Josif Kostić u Leksovcu Ilija Đorđević.

Zajvalnice škole dobili su učenički parlement, roditelji, nastavnici, predstavnici Ministarstva prosvete i Kancelarije za javna ulaga Republike Srbije i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Danas se u blistavim hodnicima najstarije obrazovne ustanove oglasilo prvo školsko zvono. Danas je dan kada zajedno otvaramo novo poglavlje u istoriji škole koja je više od 165 godina vaspitavala mlade naraštaje našeg rada. Divno je biti ovde kada nas okružuje mladost, vedrina, znanje. To je budućnost u koju se uzdamo. Osmesi na vašim licima mi govore da smo uradili dobar posao. Od danas pored bogate tradicija školu Josif Kostić krasi kompeltno transformisan objekat. Danas je ova škola u redu najsavremenijih institucija znanja u čitavom regionu. Zajedno smo premostili sve prepreke i pobedili sve izazove i zajedno ćemo popločati put novim pobedama. Neka vam je srećan novi početak i da uživate u vašoj staroj – novoj školi – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *