hotel bell

Jugoslovebski bokserski veterani u Leskovcu, promovisana knjiga “Sedmorica veličanstvenih”

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović bio je juče gost na skupu veterana jugoslovenskog boksa i promociji knjige Sedmorica veličanstvenih.

Jedna od najvećih jugoslovenskih bokserskih legendi Tadija Kačar uručio je prvom čoveku Leskovca zahvalnicu, pehar i medalju za podršku ovom sportu.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je ponosan što je Leskovac grad u kome se sport visoko vrednuje i što ne zapostavlja nijedan sport. On je podsetio da su 2012. godine izdvajanja za sport bila 18 miliona, a da se ove godine za finansiranje sportskih klubova i organizacija iz gradskog budžeta izdvaja 125 miliona dinara, uz dodatnih 144 miliona za funkcionisanje SRC Dubočica.

„Mi sada imamo četiri bokserska kluba i samo za njih izdvajamo 2,2 miliona dinara. Čestitam vam što se napravili knjigu Legende jugoslovenskog boksa – Sedmorica veličanstvenih, jer oni to i zaslužuju. Time pokazujete da je boks oduvek bio plemenita veština i da je oduvek vezan za humanost, jer je i ova akcija humanitarnog karaktera. U boksu se zna šta je fer-plej i od srca vam čestitam na veličini, junaštvu, na humanosti, na sportskom ponašanju. Ovo priznanje je još veća obaveza da budemo još naklonjeniji sportistima“, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Tadija Kačar je istakao da bokserski sport ima dugu tradiciju u Srbiji i da je najbolje rezultate ostvario 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. On je izrazio nadu da će Leskovac i u budućnosti biti prestonica sporta i da će bokseri u njemu i dalje imati podršku i odlične uslove za napredovanje.

Skupu su prisustvovali velikani jugoslovenskog boksa – Fazlija Šaćirović, koji je bio dva puta vicešampion sveta, Mirko Puzović, koji je poneo bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 1984. u Los Anđelesu, trostruki je prvak Jugoslavije i Balkana, Milivoje Labudović – osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u Minhenu 1982. godine i višestruki prvak države, Tadija Kačar, nosilac srebrne medalje na Olimpijskom prvenstvu 1976. u Montrealu, srebne medalje na svetskom prvenstvu, srebrnih medalja na Evropskom prvenstvu, Ljubiša Simić, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 1985. godine u Budimpešti, učesnik na Olimpijskim igrama, šampion sveta 1996. godine, najbolji sportista 1985, Dragomir Vujović iz BiH, koji je dva puta osvojio srebrnu medalju na svetskom prvenstvu, pet puta je bio prvak Balkana i dva puta prvak Mediterana i šest puta državni prvak Jugoslavije, Drašković iz Crne Gore i drugi.

Check Also

Grad Leskovac, Srbijagas i Rasina Energogas potpisali Ugovor o gasifikaciji naseljenih mesta na teritoriji grada Leskovca

Gasifikacija Leskovca, već uveliko traje, a danas su Ugovor o nastavku radova potpisali predstavnici grada …

Оставите одговор