hotel bell

Jablanički okrug dobija novo lice: Izgradnjom puta preko Radana stvara se mogućnost za razvoj turizma

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić istakla je danas, prilikom posete Jablaničkom okrugu, da zahvaljujući ulaganjima države taj deo naše zemlje dobija novo lice i razvija svoje velike turističke potencijale.

Premijerka, koju su u Leskovcu dočekali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, započela je posetu obilaskom parka prirode i arheološkog lokaliteta Hisar.

Ona je objasnila da je došla u ovaj kraj kako bi se uverila u to kako napreduju radovi u Jablaničkom okrugu, koji su obećani kada je u Lebanu obeleženo 100 dana rada nove Vlade Srbije.

Premijerka je ukazala na to da samo jedan put preko Radan planine, u koji se ulaže 1,8 milijardi dinara, povezuje Jablanički i Toplički okrug i otvara mogućnost njihovog razvoja.

Ovi okruzi, kako je predočila, imaju razvojni potencijal koji mi do sada nismo iskoristili, a to je potencijal četiri banje – Kraljevske, Lukovske, Sijerinske i Prolom banje, a tu je i Đavolja varoš i „Caričin grad“.

Ona je naglasila da to nije značajno samo za te okruge, već za celu Srbiju, ističući da su „Caričin grad“ i Justinijana Prima biser arheologije Evrope.

Iskopavanja su počela 1912. godine, a tek prošle godine je završeno ograđivanje i postavljanje video-nadzora, podsetila je Brnabić i dodala da preko 110 godina imamo jedno od najlepših arheoloških nalazišta Evrope, u koje je mogao da uđe ko hoće i odnese šta hoće.

Završili smo taj važan deo posla, a protekle nedelje krenuli su radovi na Vizitorskom centru, koji će biti gotovi do kraja godine, predočila je premijerka.

Check Also

Izađi mi na teglu i ove godine u Brestovcu

I ove godine Brestovac je domacin nacionalnog karavana ,, Izadji mi na teglu”u subotu 30.septembra. …

Оставите одговор