hotel bell

Brnabić: Plate u Leskovcu su najniže, ali značajno rastu FOTO/VIDEO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić posetili su danas Leskovac i Jablanički okrug kako bi obišli projekte u okviru programa integralnog razvoja.

“Što se tiče Leskovca završili smo prvu fazu uređenja brda Hisar, novi mobilijar, radimo sada na drugoj fazi. Takođe treba da završimo regionalni startap centar koji će postati deo nacionalne inovacione infrastrukture u Republici Srbiji. Radovi kreću u septembru kao i radovi na skladišno distributivnom centru u Leskovcu. Povod za dolazak je da vidim dokle smo stigli i šta ćemo dalje raditi. Jablanički i Toplički okrug će zahvaljujući putu preko Radan planine dati mogućnost da se vide njihove lepote i potencijal koji do sada Srbija nije iskoristila – istakla je Brnabić, dodavši da je Caričin grad biser arheologije čitave Evrope,

“Krenuli su radovi na izgradnji vizitorkog centra “Caričin grad” i to će biti završeno do kraja godine i biće prelepo – poručila je Brnabić.

Na pitanje leskovačkih novinara o najnižim platama koje su upravo u Leskovcu, i na jugu Srbije Brnabić je odgovorila:

“Jeste, to je istina ali one značajno rastu. Jug Srbije je uvek bio lider po najnižim platama i to se ne može promeniti preko noći. Krećemo korak po korak. Nezapolenost je bila 32% i u roku od deset godina uprkosu svim okolnostim smo spustili na 9,8 %. Složićemo se ma koliko različite stavove imali da je to veliki uspeh – zaključila je Ana Brnabić.

Check Also

Leskovčanin tokom suđenja vređao sudiju, pa kažnjen pritvorom

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. R. (1972) iz ovog grada grada, …

Оставите одговор