Početna / KULTURA / Biković u Leskovcu: Kultura mora da bude faktor ujedinjenja
Reklama

Biković u Leskovcu: Kultura mora da bude faktor ujedinjenja

Reklama

U Leskovačkom kulturnom centru održana je prva konferencija za medije povodom 12. Festivala filmske režije LIFFE. Na konferenciji su govorili mladi glumci Miloš Biković i Miodrag Radonjić koji su na samom početku poželeli Leskovčanima da ovo postane evropski festival.

Gosti festivala su u razgovoru sa sedmom silom otkrili šta publiku očekuje u nastavku filma ,,Južni vetar”.

Biković i Radonjić su otkrili da će se u nastavku filmskog ostvarenja naći i novi glumci, poput Vuka Kostića, Aleksandra Srećkovića Kubure, Mikija Manojlovića, kao i mnogi drugi.

,, Kultura je upravo ta koja mora da ujedini kako političke neistomišljenike, tako i navijače Zvezde i Partizana, zato glumci mora da vode računa kako o političkom deklarisanju, tako i o bilo kakvom drugom. ’’

Na pitanje novinarke Dnevnika Juga kako vidi predstavljanje Srbije kroz fimove Emira Kusturice i da li smo Srbiju predstavljali na adekvatan način do sada, Biković je odgovorio da Kusturica radi to genijalno, ali da percipiranje Srbije kao većinsko romskog naroda nije do Kusturice već do odsustva drugih filmova.

,,Mi jednostavno nismo imali nikakav plan i politiku u prethodnom periodu kako bismo predstavili Srbiju onako kako je treba predstaviti. Ja nikada ne bih prihvatio ulogu koja u negativnom kontekstu govori o Srbima, a to je nažalost sistematska propaganda već decenijama u svetu”

Milica Jovanović

Pogledaj takodje

Bez zanata nema dobre zarade!

Nisu džabe naši stari govorili da ko ima zanat u rukama, uvek može da zaradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *