Početna / KULTURA / Prijem za Bikovića i učesnike LIFFE-a – Ovo je festival energije, emocija i ljubavi
Reklama

Prijem za Bikovića i učesnike LIFFE-a – Ovo je festival energije, emocija i ljubavi

Reklama

Povodom sinoćnjeg otvaranja 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je u svom kabinetu priredio prijem za Darka Bajića, Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i Nenada Dizdarevića.

Sumirajući utiske sa ceremonije otvaranja gradonačelnik Cvetanović se zahvalio svima koji su uveličali događaj i izrekao nadu da će ponovo doći u Leskovac.

„Zahvaljujući ovoj manifestaciji naš grad će do nedelje biti srpski Kan. Grad Leskovac je istrajan u nameri da se kulturno-umetnička ponuda sve više bogati jer leskovačka publika ima istančan ukus i uživa u kvalitetnim filmskim ostvarenjima. Leskovac je grad koji sigurnim koracima krči put ka zvezdanim visinama i postaje kulturna prestonica regiona o čemu svedoče brojna priznanja naših institucija kulture, ali i duh i atmosfera koji se ovih dana osećaju u vazduhu“ – rekao je Cvetanović.

Miloš Biković je rekao da nije očekivao da naiđe na ovakav festival u Leskovcu i da će Grad Leskovac i publika pružiti toliku podršku događaju.

„Za ovako nešto je potreban ogroman rad sa jedne strane, a sa druge strane neka vatra koja ovom festivalu daje život. Na većim festivalima se dešava da nema te vatre, da samo vidite neki spoljašnji glamur, ali nema žive razmene energije što jeste smisao festivala. Ovaj festival to ima i to se oseća.“

Darko Bajić, umetnički direktor LIFFE-a prenoseći svoju emociju kazao je sledeće:

„Sinoć je Leskovac eksplodirao emocijom i ljubavlju prema filmu i ja se Leskovcu najtoplije zahvaljujem. Ovaj grad i svi koji su učestovavali u organizaciji ovog festivala su deset godina stvarali i stvorili su pravu bioskopsku atmosferu i mislim da smo u tome uspeli. Uspeli smo da napravimo festival koji obogaćuje ljude, njihova osećanja, ljudi jednostavno postaju bogatiji. Nadam se da će ovaj festival ubuduće biti festival sve većeg i većeg značaja i pripremamo se za sledeću godinu da se u Leskovcu održi festival evropskih reditelja filma. Nadam se da ćemo u tome uspeti. Isto sam tako siguran da će vaša volja, volja ovoga grada omogućiti da se to i desi. „

Pogledaj takodje

Bez zanata nema dobre zarade!

Nisu džabe naši stari govorili da ko ima zanat u rukama, uvek može da zaradi. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *