Parlamentarni i lokalni izbori 21. juna – overa potpisa i u opštini

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras, nakon sastanka sa predstavnicima devet političkih lista koje su najavile učešće na izborima, da će parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biti održani 21. juna.

Vučić je naveo da će u sredu Skupština Srbije ukinuti vanredno stanje, pa se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april, pa odloženi zbog epidemije COVID-19.

Predsednik je preneo da je prihvatio predlog pojedinih političkih stranaka koje su tražile da imaju 38 dana za izbornu kampanju do održavanja izbora, tako da će se parlamentarni i lokalni izbori u većem broju opština održati 21. juna. Prema njegovoj oceni, u maju se ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, dok će se u junu čekati mišljenje lekara.

Novina je da će potpisi moći da se overavaju i u opštini, kako bi se olakšala izborna procedura ali i obezbedila bolja zaštita stanovništva i izbegavanje stvaranja gužvi u skladu sa preporukama epidemiologa.

Sastanku su pored državnog rukovodstva prtisustvovali predstavnici vladajućih stranaka – Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, i predstavnici opozicije Miloš Jovanović (DSS), Zoran Živković (NS), Muamer Zukorlić (Stranka pravde i pomirenja), Marko Ðurišić (Srbija 21), Bojan Kostreš (LSV), Aleksandar Šapić (SPAS), Milan Stamatović (Zdrava Srbija), Ištvan i Balint Pastor (SVM) i predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona”.

Check Also

Osumnjičen za KD ugrožavanje sigurnosti: Tražio da mu vrati novac koji mu navodno duguje, pa zadao više udaraca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bojniku uhapsili su P. A. (1981) iz Bojnika, zbog postojanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *