Početna / DRUŠTVO / Gradski štab za vanredne situacije: vrtići počinju da rade 11. maja, gradski i prigradski prevoz uz primenu mera zaštite
hotel bell

Gradski štab za vanredne situacije: vrtići počinju da rade 11. maja, gradski i prigradski prevoz uz primenu mera zaštite

Gradski štab za vanredne situacije je na danas održanoj, 31. sednici, razmatrao epidemiloški izveštaj, nove mere Vlade Srbije i planove za uspotavljanje gradskog i prigradskog prevoza i otvaranje vrtića.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Aleksandra Nikolić je u okviru prve tačke dnevnog reda iznela najnovije informacije o broju zaraženih lica na teritoriji Jablaničkog okruga.

-Sa teritorije grada Leskovca poslato je na analizu 344 uzoraka, od čega je negativnih 328, a pozitivnih 16, na osnovu čega procenat pozitivnosti iznosi 4,65% i manji je nego na nivou celog okruga. (7,08%) Od ukupno 607 testiranih na nivou okruga, pozitinih je 43, Leskovac, 16, Vlasotince 13, Lebane 4, Bojnik 10. Epidemiološka situacija u Leskovcu pokazuje da trenutno u Leskovcu ima 221 obolelo lice. Ukupno na teritoriji Jablaničkog okruga je 353 slučaja od toga: Lekovac 221, Vlasotince 93, Lebane 13, Bojnik 22, Medveđa 4 lica – izvestila je dr Aleksandra Nikolić.

Pored toga, iznete su najnovije odluke Vlade Republike Srbije kojima se ublažavaju mere za vreme vanrednog stanja i to: dozvola kretanja u parkovima i na javnim površinama koje su namenjene za rekreaciju i sport, pružanje usluga u oblasti pružanja usluga u oblasti trgovine na malo koje obuhvataju prodaju hrane i pića u ugostiteljskim objektima, kao i one koji obuhvataju prodaju robe.

U okviru treće tačke dnevnog reda bilo je reči o ublažavanju mera zabrane obavljanja javnog prevoza putnika. Po tome će u prvoj fazi usluge gradskog i prigradskog prevoza moći da koriste samo zaposlena lica. Ujedno se prevoznici obavezuju da se pridržavaju instrukcija Kriznog štaba Vlade Republike Srbije koje se tiču javnog prevoza. Pored toga, JP „Gradska autobuska stanica Leskovac“ se obavezuje da primeni preventivne mere kojima se osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga (dezinfekcija svih prostorija, opreme, mobilijara, obavezna usluga zaštitinih maski i rukavica).

Četvrta tačka se odnosila na upoznavanje sa obaveštenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u vezi sa radom predškolskih ustanova. U vezi sa tim PU Vukica Mitrović u Leskovcu naloženo je da najkasnije do 7. maja izvrši dezinfekciju objekata s obzirom na to da će početi sa radom 11. maja 2020. godine.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *