Početna / Korona Virus / Parlamentarni i lokalni izbori 21. juna – overa potpisa i u opštini
hotel bell

Parlamentarni i lokalni izbori 21. juna – overa potpisa i u opštini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras, nakon sastanka sa predstavnicima devet političkih lista koje su najavile učešće na izborima, da će parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji biti održani 21. juna.

Vučić je naveo da će u sredu Skupština Srbije ukinuti vanredno stanje, pa se postavilo pitanje održavanja izbora, koji su prvobitno bili raspisani za 26. april, pa odloženi zbog epidemije COVID-19.

Predsednik je preneo da je prihvatio predlog pojedinih političkih stranaka koje su tražile da imaju 38 dana za izbornu kampanju do održavanja izbora, tako da će se parlamentarni i lokalni izbori u većem broju opština održati 21. juna. Prema njegovoj oceni, u maju se ne očekuje da će biti većih predizbornih političkih skupova, naročito u zatvorenom prostoru, dok će se u junu čekati mišljenje lekara.

Novina je da će potpisi moći da se overavaju i u opštini, kako bi se olakšala izborna procedura ali i obezbedila bolja zaštita stanovništva i izbegavanje stvaranja gužvi u skladu sa preporukama epidemiologa.

Sastanku su pored državnog rukovodstva prtisustvovali predstavnici vladajućih stranaka – Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, i predstavnici opozicije Miloš Jovanović (DSS), Zoran Živković (NS), Muamer Zukorlić (Stranka pravde i pomirenja), Marko Ðurišić (Srbija 21), Bojan Kostreš (LSV), Aleksandar Šapić (SPAS), Milan Stamatović (Zdrava Srbija), Ištvan i Balint Pastor (SVM) i predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona”.

Pogledaj takodje

ZDRAVLJE U PRVOJ LIGI: Ubedljiva pobeda Leskovčana u Beogradu za kraj jedne sjajne, šampionske sezone

Ubedljivom pobedom na gostovanju u Beogradu košarkaši Zdravlja su na najbolji mnogući način završili jednu, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *