Osnovna škola “Vasa Pelagić” proslavila 105. rođendan

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Svečanom akademijom organizovanom u Narodnom pozorištu, Osnovna škola “Vasa Pelagić” obeležila je vredan jubilej – 105 godina postojanja i rada.

Program koji su pripremili nastavnici i učenici ove škole predstavljao je svojevrsni vremeplov kroz koji je prikazana bogata istorija jedne od najstarijih škola u Leskovcu.

-Škola je tokom 105 godina postojanja odolevala brojnim izazovima u teškim ratnim vremenima, menjala je svoju funkciju, izgled i ime, ali je uspela da izraste u uglednu vaspitno-obrazovnu ustanovu. Ovu školu očekuje realizacija projekta vrednog 218.000 evra čime će se rešiti pitanje energetske sanacije – kazala je Brankica Stamenković,članica Gradskog veća koja je u ime lokalne samouprave čestitala vredan jubilej.

Učenici OŠ “Vasa Pelagić” u školskoj 2017/2018. godini osvojili su ukupno 47 nagrada na takmičenjima.

-Ponosni smo na sve decenije našeg postojanja, dugu istoriju i bogatu tadiciju naše škole, ali smo istovremeno posvećeni i savremenim potrebama naših učenika. Nastojimo da sledimo našu misiju i viziju, da budemo prepoznati kao moderna vaspitno-obrazovna i kulturna ustanova koja prati i uvažava potrebe, kreativnost, uspehe i međusobne različitosti učenika i nastavnika, koja je usmerena ka stalnom profesionalnom napredovanju i osavremenjivanju nastave i koja predstavlja prijatnu sredinu za rad. Mi smo uvek otvoreni za saradnju sa roditeljima i drugim kulturnim ustanovama i lokalnom zajednicom. Imamo veliku odgovornost koja je okrenuta prema našim precima i usmerena ka našim potomcima. Obrazovanje možemo upotrebiti da menjamo svet i naš glavni zadatak je da neprekidno naoružavamo nove generacije učenika znanjem i obrazovanjem, te da ponosno trajemo i u narednom periodu kao hram znanja iz koga će i dalje izlaziti generacije mladih. svestranih, uspešnih i obrazovanih ljudi – rekao je direktor škole Aleksandar Cincar Janković.

Check Also

Film “SRBIJANKA” osvojio ZLATNU BUKLIJU na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma

U petak, 26. aprila 2024. godine, Velika Plana je bila domaćin 19. Međunarodnog festivala dokumentarnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *