Uspeh gimnazijalaca na Bios olimpijadi

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Učenici Gimnazije ,,Bora Stanković”, Aleksa Zdravković, Emilija Petković, Dušan Ristić i Bogdan Stevanović, postigli su veliki uspeh na XXIII Bios olimpijadi održanoj u Sankt Peterburgu u Rusiji. Kao jedini predstavnici iz Srbije, prezentovali su svoje radove i osvojili prvo i treće mesto u oblasti biologije i dva treća mesta u oblasti hemije.

,,Olimpijada je trajala tri dana. Prvog dana održana je ceremonija otvaranja, koja se sastojala iz kulturno-umetničkog programa i obraćanja profesora (članova žirija i organizacionog odbora) učesnicima takmičenja.Ove godine preminula je Agni Vlavionos Arvantitis, idejni tvorac ovog takmičenja, pa je čitava ceremonija bila u znaku njene komemoracije. Njena ideja je bila da organizuje naučni skup, kojem neće prisustvovati samo naučnici, već i donosioci odluka (političari), što je u stvari i koncept biopolitike.Drugog dana bilo je organizovano takmičenje, kada je veliki broj učesnika iz čitavog sveta predstavio svoje radove uglednim naučnicima i članovima komisije ovog naučnog skupa. Trećeg dana organizovana je dodela diploma i ceremonija zatvaranja”, rekla je Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije.

Takođe, naglasila je da su učenici Gimnazije osim priznanja i nagrada iz Rusije doneli i prelepe utiske koje je na njih ostavio grad Petra Velikog. ,,Istraživački duh i želja da uđu duboko u svet naučnog istraživanja, podstaklo je ove mlade ljude da studiozno rade i pristupe određenoj temi i na taj način daju svoj doprinos nauci”, dodala je Mišić Stanković.

Check Also

Ulaganje u obrazovanje i bezbednost: Isplaćeni troškovi prevoza zaposlenima i izgradnje ograde oko škole u Velikom Trnjanu

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 6.154.432,83 dinara za troškove prevoza zaposlenima u oblasti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *