Početna / DRUŠTVO / Uspeh gimnazijalaca na Bios olimpijadi

Uspeh gimnazijalaca na Bios olimpijadi

Učenici Gimnazije ,,Bora Stanković”, Aleksa Zdravković, Emilija Petković, Dušan Ristić i Bogdan Stevanović, postigli su veliki uspeh na XXIII Bios olimpijadi održanoj u Sankt Peterburgu u Rusiji. Kao jedini predstavnici iz Srbije, prezentovali su svoje radove i osvojili prvo i treće mesto u oblasti biologije i dva treća mesta u oblasti hemije.

,,Olimpijada je trajala tri dana. Prvog dana održana je ceremonija otvaranja, koja se sastojala iz kulturno-umetničkog programa i obraćanja profesora (članova žirija i organizacionog odbora) učesnicima takmičenja.Ove godine preminula je Agni Vlavionos Arvantitis, idejni tvorac ovog takmičenja, pa je čitava ceremonija bila u znaku njene komemoracije. Njena ideja je bila da organizuje naučni skup, kojem neće prisustvovati samo naučnici, već i donosioci odluka (političari), što je u stvari i koncept biopolitike.Drugog dana bilo je organizovano takmičenje, kada je veliki broj učesnika iz čitavog sveta predstavio svoje radove uglednim naučnicima i članovima komisije ovog naučnog skupa. Trećeg dana organizovana je dodela diploma i ceremonija zatvaranja”, rekla je Suzana Mišić Stanković, direktorka Gimnazije.

Takođe, naglasila je da su učenici Gimnazije osim priznanja i nagrada iz Rusije doneli i prelepe utiske koje je na njih ostavio grad Petra Velikog. ,,Istraživački duh i želja da uđu duboko u svet naučnog istraživanja, podstaklo je ove mlade ljude da studiozno rade i pristupe određenoj temi i na taj način daju svoj doprinos nauci”, dodala je Mišić Stanković.

Pogledaj takodje

Leskovčanke Gabrijela i Anđela vicešampionke u oblasti hotelijerstva i mendžmenta

Dvočalana ekipa Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca, vicešampion  je nacionalnog takmičenja stručnih škola u oblasti hotelijerstva i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *