Zašto je putno osiguranje toliko važno?

U susret praznicima, spojenim slobodnim danima i letnjem raspustu, godišnji odmori i putovanja su ono čemu se najviše radujemo. To je naša prilika za kratak predah i skretanje misli sa dnevnih obaveza.

Takođe, kada krene sezona putovanja, svuda nas zasipaju porukama koliko je važno biti bezbedan tokom boravka u inostranstvu i kupiti putno osiguranje, a sigurno se pitate i zašto je to tako?

Mnogo je razloga zbog kojih bi svako od nas trebao da ima polisu putnog osiguranja dokle god se nalazi van granica zemlje, a mi smo u nastavku za vas izdvojili one najvažnije.

Ušteda na potencijalnim medicinskim troškovima

Kada napustite granice Republike Srbije, potrebno je da znate kako regularna polisa osiguranja više ne važi, tako da ćete sve potencijalne medicinske i druge troškove morate da snosite sami, što je slučaj naravno kada nemate putno osiguranje.

Ukoliko ga nemate, a verovali ili ne, i dalje ima onih koji na put kreću bez istog, moraćete da se suočite sa visokim troškovima, koji nekada prevazilaze i troškove smeštaja, puta i džeparca.

Sa polisom za putno osiguranje, koje ćete u zavisnosti od paketa, platiti u proseku između 15 i 25 evra za putovanje od 10 dana, dobijate besplatno pokriće za mnoge troškove koji mogu da vas zadese.

Evo i šta najčešće pokriva putno osiguranje:

  • pomoć i organizaciju oko lečenja, kao i naknadu troškova za iste;
  • neophodne lekarske tretmane za vreme boravka u inostranstvu;
  • rengenske i ultrazvučne preglede, zajedno sa svim neophondim lekovima;
  • medicinski prevoz i hospitalizaciju;
  • povratak u matičnu zemlju.

Potrebno je istaći da iako u globalu putno osiguranje pokriva dosta situacija, posebno onih više uobičajenih tokom putovanja, određene stvari nisu pokrivene. Primera radi, to su stomatološke usluge koje nisu hitne, troškovi utvrđivanja dioptrije, lečenje komplikovanih alergija, psihoanalitički tretmani i drugo.

Takođe, naglasićemo da ne možete uplatiti putno osiguranje i otići u inostranstvo kako biste lečili određene hronične bolesti ili radili dijagnostiku, već da ono važi za sve gore navedene situacije koje su nastale tokom perioda boravka u inostranstvu. Naravno, ukoliko se van granica naše zemlje jave neočekivani simptomi vaše hronične bolesti, primera radi infarkt kao posledica visokog pritiska, osiguranje će vam pokriti ovu štetu.

Sigurnost prilikom svakog koraka kroz evropske i svetske destinacije

Ukoliko ste pasionirani ljubitelj putovanja, sigurno vam je dobro poznat onaj osećaj kada stignete na željenu destianciju i započnete svoju avnaturu obilaženja znamenitosti, kupanja u moru ili možda skijanja po snežnim proplancima.

Ne dozvolite da bilo koja od ovih aktivnosti nema podršku putnog osiguranja. Kada znate da ste obezbeđeni od potencijalnih troškova na putovanju, uživanje će biti na znatno većem nivou i bez bilo kakve panike.

Kako standardne polise putnog osiguranja ne pokrivaju baš sve situacije, kao što su povrede ili problemi nastali na ski-stazi, tokom bavljenja nekom drugom fizičkom aktivnošću ili sportom, predlažemo da uzmete posebnu vrstu putnog osiguranja koja pokriva i ove slučajeve.

Tada ćete biti potpuno obezbeđeni od troškova čak i kada planirate nešto aktivniji odmor za sebe i svoje najmilije.

Budite mirni u slučaju gubitka, oštećenja ili krađe kofera

Sam polazak na put nekada potraje skoro i kao spremanje. Pregledate da li ste poneli sve esencijalne stvari poput pasoša, novčanika, osiguranja, pa zatim i sve druge stvari koje pakujete u kofere.

Isto kako ste želeli da ih ponesete sa sobom, tako ćete i želeti da ih vratite kući. Pa ipak, uz odgovarajuću polisu putnog osiguranja, ne morate mnogo brinuti čak i da vam nešto sa spiska nestane.

Bilo da se dogodila krađa, gubitak stvari ili određeno oštećenje na njima tokom transporta, postoje određena putna osiguranja koja pokrivaju ovakvu materijalnu štetu i tako pružaju određenu nadoknadu. Osiguravajuće kuće brinu o vašim materijalnim troškovima, ali vi svakako brinite o određenim stvarima koje vam posebno znače i imaju sentimentalnu vrednost, jer ona ne može biti nadoknađena.

Putna i pravna asistencija na putovanju

Na svakom koraku naših putovanja, avanture su neizbežne, a sa njima i iznenađenja koja nismo mogli predvideti. Upravo zato je neophodno imati konstantan osećaj sigurnosti i podrške, bez obzira na neočekivane situacije koje mogu nastati. Usluga putne asistencije nudi upravo to – dostupnost važnih informacija o mestu koje posetite, pružanje saveta za hitna putovanja, kao i mogućnost razmene važnih informacija i urgentnih obaveštenja.

Kada je u pitanju pravna podrška tokom vaših putovanja, ključno je znati da imate na koga da se oslonite za stručnu i administrativnu pomoć. U okviru paketa usluga, pravna asistencija uključuje usmeravanje putnika ka profesionalnom pravnom savetniku, lokalnim vlastima, ambasadama ili konzulatima. Osim toga, omogućava se i pomoć prevodioca, te administrativna podrška za sve vaše lične i putne dokumente, čime se obezbeđuje kompletan spektar pravne podrške kada vam je najpotrebnije.

Dodatno, putna asistencija se ne završava samo na pružanju informacija i pravnoj pomoći. Ova usluga je vaša pratilja koja vam stoji na raspolaganju 24 sata dnevno, nudeći ne samo mirno putovanje već i sigurnost da ćete, u bilo kojoj situaciji, imati adekvatnu pomoć i savet. Bilo da se suočavate sa hitnom medicinskim situacijama, potrebom za hitnom evakuacijom ili jednostavno tražite savet kako da dođete do najbliže ambulante u slučaju zdravstvenog problema, putna asistencija je tu da odgovori na sve vaše potrebe.

Nadamo se da ste uvideli značaj putnog osiguranja i njegove prednosti, te da ćete ga uzeti pre sledećeg putovanja i obezbediti bezbrižan boravak u inostranstvu.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *