hotel bell

Za kupovinu 5 polijeleja za hram u Dubočici iz gradske kase 10,8 miliona dinara

Za unutrašnje uređenje hrama “Svetog Simenoa Mirotočivog” u naselju Dubočica, odnosno za kupovinu 5 polijeleja odnosno lustera iz gradske kase biće izdvojeno 10,8 miliona dinara.

Ugovore o sufinansiranju potpisali su danas u gradskoj kući, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i vladika niški Arsenije.

“Nastavljamo sa ulaganjem u našu svetinju, koja nema vrednost, jer je i za sadašnje i buduće generacije. Kako bi unutrašnjost objekta dobila finalni izgled upotpunićemo je nabavkom polijeleja, čija je vrednost 10,8 miliona dinara. U ovo prelepo zdanje grad je uložio 52,2 miliona dinara. Ova suma ulazi u ukupno 45 miliona dinara za 2023. godinu koliko je opredeljeno za završetak hrama i rekonstrukciju zvonika u Pečenjevcu- kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Vladika niški Arsenije, u svom izlaganju kazao je da je ovo istorijski čin za Leskovac i sve Leskovčane.

“Hram koji je posvećen svetom Simeonu, rodonačelniku naše države i crkve, je već sada ukras grada Leskovca i tek će biti. Zahvaljujući ovom ugovoru u hramu će biti postavljeno pet polijeleja, odnosno crkvenih lustera izuzetne vrednosti, koji će hram krasiti. Ovim se nastavlja izgradnja hrama koji je ukras čitavog juga Srbije i već sada se vide obrisi njegove lepote. Znamo da gradnja hrama nije jeftina, ali gradi se da to bude kvalitetno, da traje i za generacije posle nas. Građani Leskovca će imati čime da se ponose i ovaj hram će biti mesto koje će posećivati pravoslavni vernici, a biće i turistička atrakcija grada Leskovca.“

Check Also

Istraži MERIDIAN SPECIJAL, sastavi dobitan tiket i osvoji 100 poklon spinova!

Prethodnih dana imali smo priliku da uživamo u vrhunskim utakmicama prestižnih UEFA takmičenja. Verovali ili …

Оставите одговор