Početna / DRUŠTVO / Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vlasotince

Privode se kraju radovi na putu Leskovac – Vlasotince

Radovi na rekonstrukciji puta od Leskovca ka Vlasotincu koji su započeti prethodne godine, privode se kraju.

Danas su završeni radovi na kolovozu a kompletan završetak se očekuje za dva meseca.

Tim povodom radove je obišao gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da je grad Leskovac učesvovao sa značajnom sumom u realizaciji ovih radova.

„Dužina puta je 6,5 kilometara a vrednost radova 283,3 miliona dinara. Grad Leskovac je učestvovao sa 45,3 miliona za radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. I to u dužini kilometar i šesto metara za vodovodnu mrežu sa ulaganjem od 14,2 miliona i kanalizacionu sa ulaganjem od 31,1 miliona dužine 1,9 kilometara. Dva kružna toka, povećana bezbednost i svi kompletni radovi na deonici su značajni za sve stanovnike i za razvoj privrednih subjekata jer mnogo turista prolazi ovde – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Izvršni direktor kompanije Trejs, koja izvodi radove na kompletnoj rekonstrukciji ove saobraćajnice Stojko Meškov, istakao je da će leskovačani po završetku radova dobiti modernu saobraćajnicu sa pešačkim i biciklističkim stazama.

Ljiljana Mihajlović, tehnički direktor JP „Urbanizam i izgradnja“, na današnjoj konferenciji za medije govorila je i o radovima za vodovodne mreže.

„Grad Leskovac na ovoj deonici ulažio je svoja sredstva kroz radove na rekonstrukciji vodovodne mreže i na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Sima Pogačarević, koja se poklapa sa jednim delom državnog puta. Vrednost ugovorenih radova za vodovodnu mrežu je 14.155.812,00 dinara a za kanalizacionu mrežu 31.084.308,00 dinara. Za ove radove se pribavljena su Rešenja o odobrenju izvođenja radova. Dužina vodovodne mreže je 1550 metara a kanalizacione mreže 1937 metara. Ugovoreni su pripremni, zemljani, tesarski, betonski i monterski radovi.“

Pogledaj takodje

Pobeda na domaćem terenu: KMF Leskovac ostvario sjajne rezultate

KMF Leskovac ostvario je večeras pobedu na domaćem terenu, pobedivši ekipu iz Milanovca rezultatom 2:1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *