hotel bell

Osnivač i deo članova Gradskog odbora Srbija centar (SRCE) u Leskovcu podneli ostavke

Osnivač i deo funkcionera Gradskog odbora Srbija centar (SRCE) u Leskovcu podneli su ostavke i o time saopštenjem obavestili javnost.

U saopštenju se pored ostalog kaže:

“Poštovani sugrađani, simpatizeri i članovi stranke Srbija centar, obaveštavamo vas da  da smo, dana 11.10.2023. godine, ja, Predrag Radosavljević, bivši poverenik i osnivač Gradskog odbora Srbija centar u Leskovcu i prvi potpredsednik odbora, kao i članovi GrO Aleksandar Veličković, ujedno i član IO odbora GrO, Ljubiša Slavković i Bojan Kocić, iz ličnih i moralnih razloga kao i zbog nepoštovanja programskih načela koja zagovara stranka Srbija centar, podneli ostavke na članstvo u Gradskom odboru Srbija centar Leskovac.

Smatramo da kao GrO Srbija centar i sama stranka nismo dovoljno učinili na zaštiti integriteta stranke i leskovačke opozicije, koje će zbog toga da trpe određenu štetu, koju  je na žalost svojim činjenjem, prouzrokovao predsednik IO GrO Srbija centar Leskovac gospodin Vladimir Šiškin. Ne ulazimo u to da li je on učinio ili nije učinio krivično delo, nezakonitog organizovanja igara na sreću, zbog koga je saslušavan u PU Niš. Samo njegovo prisustvo na mestu na kome se vrše bilo kakve ilegalne radnje treba da uzrokuje određene posledice.

Naš predlog da Vladimir Šiškin, podnese ostavku ili bude disciplinski kažnjen udaljenjem iz GrO Leskovac, u skladu sa Statutom stranke i Disciplinskim pravilnikom stranke, zbog navedenog, nije naišao na odobravanje Centrale Srbija centra u stilu „ne damo Gašića“. Deo GrO Leskovac je takođe stao u njegovu zaštitu.

Najveći problem je što su članovi Odbora, koji su protiv njegove ostavke ili udaljenja, prosvetni radnici, pa se pitamo kakvu poruku šaljemo mladima i ostalim građanima, ako oni kojima je zadatak edukacija i vaspitanje, odobravaju takvo ponašanje. Krajnje je problematičan stav da to nije u redu kada to rade oni sa vlasti, ali je u redu ako mi to radimo.

Napominjemo da je posle našeg podnošenja ostavki i najave izdavanja saopštenja u medijima kao i obaveštavanja javnosti o tome, g. din Šiškin, bez konsultovanja članova Odbora, kako je to do sada bila praksa, počeo da šalje portalima razna saopštenja, predstavljajući se kao GrO Srbija centar Leskovac. Cilj ovih saopštenja je minimiziranje i obezvređivanje, razloga naših ostavki, i lažno prikazivanje slike jedinstva i navodnih aktivnosti GrO Srbija centar Leskovac. Mi kao ozbiljni i odgovorni ljudi sa jasnim i časnim namerama i željom da se i u buduće borimo protivovog nakaradnog, vladajućeg sistema i stranke na vlasti, osećamo moralnu odgovornost da damo ostavke i povučemo se iz GrO Srbija centar Leskovac, o čemu na ovaj način, obaveštavamo javnost.

Predrag Radosavljević
Aleksandar Veličković
Ljubiša Slavković
Bojan Kocić”

Check Also

Kompanija Meridian preko svog sajta i opcije DONIRAJ pomera granice društvene odgovornosti

Teškoće koje nam život nameće često umeju da nas obore, demotivišu, obeshrabre, navedu da pomislimo …

Оставите одговор