Leskovčani dobili novu teretanu na otvorenom

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovac je danas dobio još jednu novu teretanu na otvorenom, smeštenu u parku u ulici Kralja Petra Prvog, čija je vrednost dostigla 5,3 miliona dinara.

Gradonačelnik Cvetanović istakao je značaj vežbanja i fizičke aktivnosti, posebno ističući dostupnost ove teretane svim građanima, bez obzira na uzrast ili fizičku kondiciju.

“Ova teretana će biti dostupna svima, bez obzira na uzrast ili fizičku kondiciju, i predstavljaće savršeno mesto za vežbanje i rekreaciju za sve naše sugrađane. Posebno mi je drago što ovaj projekat predstavljamo na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, jer će upravo omogućiti građanima da vode aktivan i zdrav život. Verujem da će ova teretana postati omiljeno mesto svih naših sugrađana koji žele da održe kondiciju. Pored toga, doprineće i poboljšanju izgleda našeg parka i stvaranju prijatnog prostora za druženje i rekreaciju”, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

Paralelno sa izgradnjom ove teretane, započeta je i izgradnja teretane na još dve lokacije – iza Tehnološkog fakulteta i u naselju Solidarnost. Ukupno će za ova tri objekta biti opredeljeno 12,2 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Posebno značajan korak ka inkluziji svih kategorija društva je planirana izgradnja teretane na otvorenom za osobe sa invaliditetom, koja će se sagraditi tik pored ove nove.

Tehnički direktor Ljiljana Mihajlović iznela je tehničke detalje o izgradnji teretane, ističući da će ova nova teretana biti opremljena nizom sprava namenjenih za celokupno telo, pružajući mogućnost kvalitetnog vežbanja i održavanja zdravlja za sve korisnike.

Check Also

Dom kulture Brestovac organizovao tradicionalni majski šahovski turnir

U organizaciji Doma kulture u Brestovcu je održan tradicionalni majski šahovski turnir. Takmičari iz okolnih …