Svečano obeležen Dan Muzeja u Leskovcu: Kulturno nasleđe kao inspiracija za budućnost

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je Leskovac bio domaćin svečane sednice i otvaranja izložbe povodom Dana Muzeja. Centralni događaj manifestacije bio je otvaranje izložbe pod nazivom “Pismo i Tradicija” iz Etnografskog muzeja Beograd.

Na svečanoj sednici, Aleksandra Stojanović, član Gradskog veća, izrazila je čestitke Muzeju povodom njegovog 76. rođendana, naglašavajući njegov značaj kao čuvara kulturne baštine i identiteta lokalne zajednice.

“Naš muzej je odraz naše istorije, kulture i identiteta. On je čuvar naših sećanja, svedok vremena koje je prošlo, ali i vodič za buduće generacije. Zato ga moramo negovati, podržavati i širiti, kako bi ostao vitalan deo naše zajednice. Narodni muzej Leskovac će i dalje biti mesto koje nas povezuje sa našim korenima i podstiče nas da sanjamo veće i bolje snove”, istakla je Stojanović.

Dejan Antić, predsednik UO Narodnog muzeja Leskovac, predstavio je izveštaj o radu muzeja, naglašavajući uspešne projekte i podršku koju muzej dobija od države i lokalne samouprave.

Direktor Narodnog muzeja Leskovac, Nebojša Dimitrijević, naglasio je značaj muzeja kao čuvara kulturno-istorijskog nasleđa celog Jablaničkog okruga.

“Ovo nije samo Narodni muzej Leskovca, već Narodni muzej u Leskovcu koji obuhvata ceo Jablanički okrug. Pred nama je dalje unapređenje uslova čuvanja i prezentacije kulturnog nasleđa. Nadam se da ćemo uz podršku grada Leskovca i države nastaviti da dostojno prezentujemo bogato kulturno-istorijsko nasleđe Leskovca i okoline”, rekao je Dimitrijević.

Nakon svečane sednice, posetioci su imali priliku da posete izložbu “Pismo i Tradicija” iz Etnografskog muzeja Beograd u galeriji Narodnog muzeja Leskovac.

Foto: grad leskovac

Check Also

Leskovac večeras postaje centar plesa: Mališani iz predškolskih grupa priređuju završni ples

Večeras, tačno u 18.00 časova, centar Leskovca će postati epicentar dečije radosti i plesa. Mališani …