Sedma sednica Gradskog veća Leskovca: Donete odluke o deset tačaka dnevnog reda

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u Leskovcu održana sedma sednica Gradskog veća, na kojoj je odluku o deset tačaka dnevnog reda donelo 13 većnika.

Raspravljalo se o raznovrsnim temama od značaja za razvoj grada i unapređenje lokalne zajednice.

Među tačkama o kojima se raspravljalo su:

Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Leskovca za 2024. godinu.

Predlog Odluke o organizovanju javne rasprave o Nacrtu Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji grada Leskovca.

Predlog Rešenja kojim se daje saglasnost na Predlog Ugovora o zajedničkom pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta i Elaborat o zajedničkom pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta za potrebe rekonstrukcije, dogradnje i nadgradnje proizvodnog objekta – pekare.

Predlog Rešenja kojim se daje saglasnost na Predlog Ugovora o zajedničkom pripremanju odnosno opremanju neizgrađenog građevinskog zemljišta i Elaborat o zajedničkom pripremanju i opremanju građevinskog zemljišta za potrebe izgradnje višeporodičnog stambeno-poslovnog objekta.

Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za podršku mladim talentima sa teritorije grada Leskovca. Ova tačka dnevnog reda odnosi se na formiranje Komisije čija je svrha podrška mladim talentima koji dolaze sa teritorije grada Leskovca. Ova Komisija će imati zadatak da identifikuje, prati i podržava mlade talente u različitim oblastima, kao što su sport, umetnost, nauka, tehnologija, obrazovanje i druge. Njena uloga će biti da pruži podršku mladima u ostvarivanju njihovih potencijala, kroz organizovanje programa, događaja, mentorstvo, stipendiranje ili druge oblike podrške. Za predsednika komisije izabran je Vladimir Prokopović, dok su ćlanovi komisije prof.Ivan Mihajlović, prof. Suzana Cakić, Aleksandra Sibinović i prof. Biljana Miljković.

Sledeća tačka po kojoj se odlučivalo je Izveštaj o izvršenom popisu imovine i obaveza Gradske uprave grada Leskovca. Po objedinjenim tačkama od 7-9 većnici su izglasali usvajanje Rešenja kojim se otuđuje građevinsko zemljište u javnoj svojini grada Leskovca neposrednom pogodbom.

Usvojen je i Predlog Rešenja kojim se daje saglasnost za produženje Ugovora o zakupu nepokretnosti u javnoj svojini grada Leskovca.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …