Leskovac podržao 30 medijskih projekata sa 50 miliona dinara

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Leskovcu je danas održana svečanost uručivanja ugovora o finansiranju medijskih projekata, na kojoj je 30 od ukupno 47 prijavljenih medijskih kuća dobilo podršku grada za realizaciju svojih projekata.

Ove godine grad Leskovac je za tu namenu opredelio 50 miliona dinara, a tročlana komisija donela je odluku da podrži projekte čija su ukupna potraživanja iznosila 96.600.000 dinara.

Gradonačelnik Cvetanović je u svom obraćanju čestitao svima koji su preuzeli ugovore, istakavši da će ovi ugovori omogućiti medijskim kućama i novinarima da nastave da se kroz projekte bave istraživanjem, informisanjem i edukacijom građana Leskovca.

“Verujemo da će ovih 30 ugovora doprineti jačanju medijske scene u našem gradu i regionu, promovisanju kvalitetnog novinarstva i unapređenju javnog dijaloga. Kroz ove projekte, podstičemo transparentnost, odgovornost i otvorenost, temelje zdravog i demokratskog društva”, istakao je gradonačelnik.

Cvetanović je takođe obavestio prisutne da će prva rata biti isplaćena u toku naredne nedelje, čime će medijske kuće moći da započnu sa realizacijom svojih projekata.

U ime medijskih radnika koji su preuzeli ugovore, Saša Stanković, urednik portala Pragmatikos, zahvalio je gradonačelniku na podršci koju pruža medijima.

“U Srbiji su pojedini gradovi smanjili budžet opredeljen za medije, a grad Leskovac je povećao sa 40 na 50 miliona, što je pozitivno”, istakao je Stanković.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …