Ove godine po prvi put Miholjski susreti u selu Babičko

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Selo Babičko će zadnjeg vikenda u septembru ugostiti dvodnevnu manifestaciju Miholjski susreti sela, koja će okupiti sela sa Babičke gore kako bi predstavila svoju bogatu tradiciju, kulturu, gastro specijalitete, stare zanate, tradicionalne igre, poljoprivredne proizvode, rekreativne i sportske aktivnosti.

Ideju za ovu manifestaciju pokrenula je Mesna zajednica Babičko, a podržana je od strane Ministarstva za brigu o selu i Grada Leskovca. Cilj je oživljavanje sela, podsticanje međusobne saradnje i promocija ruralnih vrednosti.

Ovaj događaj predstavlja priliku da se sela sa Babičke gore povežu i zajedno pokažu svoju autentičnost i bogatstvo kulturnog nasleđa. Posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu, koji obuhvata tradicionalne običaje, umetničke performanse, radionice starih zanata, degustaciju lokalnih specijaliteta, kao i brojne sportske i rekreativne aktivnosti.

Za sve goste i ljubitelje sela, biće organizovan i zabavni program sa specijalnim gostima, koji će dodatno upotpuniti atmosferu ovog jedinstvenog događaja.

Miholjski susreti sela u Babičkom obećavaju da će postati tradicionalna manifestacija koja će doprineti promociji ruralnog turizma i očuvanju kulturne baštine ovog područja. Očekuje se da će privući veliki broj posetilaca i doprineti prosperitetu i razvoju ovog sela i okolnih naselja.

Check Also

Baždarnica JKP Vodovod Leskovac dobila novu opremu za ispitivanje vodomera

Gradonačelnik Leskovc dr Goran Cvetanović obišao je danas sa sardnicima pogon Baždarnice Javno komulanog preduzeća …