Početna / Opštine / Lebane / Novi aparati za budući Centar za dijalizu u Lebanu

Novi aparati za budući Centar za dijalizu u Lebanu

Dom zdravlja u Lebanu dobio je danas defibrilator,  EKG aparat, monitor za pacijente, 8 ležajeva i jedan sterilizator za budući Centar za dijalizu pri ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Pre par godina dobili smo aparat za reverznu osmozu, sada i dodatnu opremu ali je potrebno nabaviti još aparata za dijalizu, rekao je na konferenciji za novinare direktor Doma zdravlja, Vojin Trajković.

U Centar za dijalizu, koji bi prema najavama, trebalo da počne sa radom 1. juna ove godine, do sada je uloženo oko 10 miliona dinara, 5 miliona preko Evropskog Progresa, a ostatak iz budžeta opštine Lebane.

Dom zdravlja u Lebanu nedavno je dobio i nov rendgen aparat, vrednosti 3.800.000 dinara, koji je instaliran, urađeni su probni snimci i po dobijanju saglasnosti Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja, pacijenti će moći da rendgensko snimanje obavljaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Fotografije: INFO CENTAR JUGA

Pogledaj takodje

Besplatni preventivni pregledi u nedelju 3. novembra u Opštoj bolnici i Domovima zdravlja u Leskovcu, Lebanu, Medveđi, Bojniku, Vlasotincu

U nedelju 03.11.2019 u Domu zdravlja Leskovac i Opštoj Bolnici Leskovac, u periodu od 08 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *