LESKOVAČKI ZET NAJBOLJI PIZZA MAJSTOR: Guiseppe Cotone zbog ljubavi iz Italije došao u Leskovac

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Đuzepe Cotone je u Leskovac došao sa nepune dvadeset i dve godine, iz ljubavi prema ženi, a Leskovčani su ga upoznali i zavoleli pre tri godine kada se odlučio da otvori svoju piceriju i da leskovčanima ponudi ukus prave italijanske pice.

Giusepe potiče iz grada Avelino, iz porodice koja se decenijam unazad bavi pravljenjem pica pa stoga i ne čudi talenat i umeće koje poseduje. Svoju priču za naš portal Đuzepe počinje na sada već dobro usvojenom leskovačkom dijalektu.

“Pre više od dvadeset godina došao sam na nagovor prijatelja koji je imao korene u Srbiji da vidim i upoznam ovu zemlju za koju do tada nisam čuo. Po dolasku u Leskovac sreća mi se osmehnula tako da sam ubrzo počeo da se družim sa sadašnjom suprugom zbog koje sam ovde ostao. Ljubav čini čuda kaže kroz smeh Đuzepe! Kasnije smo našu vezu klunisali brakom i ja sam postao leskovčki zet.

Kako je vreme prolazilo Đuzepe je postao omiljeni leskovačko-italijanski pica majstor, koji kaže da svoje mušterije smatra prijateljima i da ljudi kod njega dolaze i zbog pica i na čašicu razgovora.

“U tim početnim godinama puno sam upoznao i Leskovac i Srbiju i mogu da kažem da nema velike razlike što se tiče srdačnosti naroda. I mi smo druželjubivi i komunikativni, nekako su nam mentaliteti slični i ja se ovde osećam kao svoj na svome.To i moje mušterije osećaju pa samnom dele svoje životne radosti i probleme.

Đuzepe je danas glavni pica majstor u restoranu Bell iz koga izlaze zadovoljne mušterije i koji se uvek rado vraćaju. Tajnu recepta vrhunske pice kao i svaki pravi majstor Đuzepe nije hteo da nam oda, ali je rekao da neki sastojak više i puno ljubavi prilikom mešanja testa čine dobitnu kombinaciju.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *