Leskovačka Sigurna kuća dobija rampu za osobe sa invaliditetom

Potpisan ugovor o podršci Sigurnoj kući u Leskovcu

U znaku solidarnosti i zajedničkog cilja, Sigurna kuća u Leskovcu dobija podršku za unapređenje kapaciteta. Zamenica gradonačelnika, Lidija Dimitrijević, i direktor Kancelarije ASB za Srbiju, Goran Vele, potpisali su ugovor o realizaciji projekta “Ujedinjeni protiv nasilja u porodici na Zapadnom Balkanu – Regionalna saradnja i podrška sigurnim kućama za žrtve nasilja u porodici”.

U objekat Sigurne kuće u Leskovcu, zahvaljujući ovoj saradnji biće uloženo 29 hiljada evra, uz doprinos grada Leskovca od šest hiljada evra.

„Negujući socijalnu odgovornost, Leskovac pokazuje sve veću posvećenost u podršci važnim društvenim pitanjima. Ovo se naročito vidi u kontinuiranom povećanju sredstava koja su namenjena socijalnoj zaštiti. Iz gradskog budžeta za 2024. godinu izdvojeno je 482 miliona dinara, što je znatno više nego prethodne godine. Kada je u pitanju podrška Sigurnoj kući, Leskovac izdvaja godišnje oko 15 miliona dinara- istakla je danas Dimitrijevićeva.

Goran Vele, direktor Kancelarije ASB za Srbiju, takođe je izrazio zadovoljstvo uspešnom saradnjom i istakao značaj unapređenja kapaciteta Sigurnih kuća širom Srbije. Osim toga, naglasio je važnost razmene iskustava u oblasti pružanja podrške žrtvama nasilja u porodici i jačanja prekogranične saradnje.

„Kroz ovaj projekat, planira se unapređenje kapaciteta tri sigurne kuće u Srbiji. To će se postići kroz pružanje tehničke podrške, kao što su donacija opreme, nameštaja ili renoviranje objekata, kao i kroz sprovođenje obuka za zaposlene. Glavni cilj ovih aktivnosti jeste obezbeđivanje boljeg pristupa i kvalitetnijih usluga žrtvama nasilja u porodici. Osim toga, projekat ima za cilj i unapređenje prekogranične saradnje u ovom sektoru, što će omogućiti razmenu iskustava i doprineti dugoročnom razvoju ovih važnih inicijativa. Ovakve akcije su ključne za stvaranje bezbednijeg i podržavajućeg okruženja za sve građane koji su suočeni sa nasiljem u porodici- kazao je Vele.

Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad, istakao je da će deo sredstava biti uložen u instaliranje rampe za osobe s invaliditetom, u leskovačkoj Sigurnoj kući.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *