Početna / DRUŠTVO / Leskovačka bolnica uskoro dobija Magnetnu rezonancu

Leskovačka bolnica uskoro dobija Magnetnu rezonancu

Opšta Bolnica Leskovac proglašena je za jednu od najboljih u Srbiji a tome su doprineli i radovi koji su na ovoj ustanovi izvedeni u prethodnom periodu.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je renovirana i rekonstruisana odeljenja ove ustanove.

„Ova ustanova, prema zaposlenima i intervencijama koje se sprovode, može se meriti sa kliničkim centrima u zemlji. Kako ovde rade odgovorni i profesionalni ljudi, na čelu sa direktorom dr Nebojšom Dimitrijevićem, ustanova zaslužuje da i njene zgrade budu adekvatne nameni koju imaju. Sa tim ciljem izvedena je rekonstrukcija zgrade infektivnog odeljenja u vrednosti od oko 42 miliona dinara. Ono bitno što nas sigurno očekuje u narednim danima je početak radova na rekonstrukcije glavne zgrade izgrađene 70 ih godina. Ovi radovi predstavljaju prvi deo radova koji obuhvataju energetsku efikasnost. Druga faza će pored uređenja sadašnjih prostorija službi koje se nalaze u glavnoj zgradi će obuhvatiti izgradnju centralne intenzivne nege, centralne sterilizacije a u suterenu specijalističke ambulante. Vrednost prvog dela projekta iznosi 602 miliona dinara, dok ukupna vrednost projekta 15 miliona evra za radove na sanaciji zgrade, plus oko 6 miliona evra za nabavku opreme – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

U mnoge službe i odeljenja uloženo je mnogo novca, te se tako Odeljenje Psihijatrije tačnije odsek za psihoze  koji je imao veliki problem sa vlagom renovira novcem Ministarstva Zdravlja a iznos radova je 3,6 miliona dinara. Puštanje u rad ovog odeljenja očekuje se sledeće nedelje. Pored uređenja novac je uložen i u nabavku najsavremenijih aparata neophodnih za nesmetan rad ove institucije.

Direktor Opšte Bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević govorio je o planovima Bolnice za budućnost.

“ Na glavnoj zgradi biće urađena krovna konstrukcija sa izolacijom, limarski radovi, kao i radovi na zameni spoljašnje stolarije zatim spoljna fasada sa kamenom vunom i sva ta investicija će koštati oko 5 miliona evra. Uporedo sa spoljašnjim počinje projektovanje za unutrašnje radove. Dok se radi prva faza za period od šest meseci , druga faza biće spremna. U naredne tri godine mi ćemo imati bolnicu vrednu divljenja, što po fizičkom izgledu što po aparatima koje ćemo kupiti. U narednom periodu nabavićemo Magnetnu rezonancu koja će pokrivati 500 do 600 hiljada ljudi iz Jablaničkog, Pčinjskog okruga kao i sa Kosova – kazao je ovom prilikom direktor bolnice Nebojša Dimitrijević.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Projekat sufinansira Grad Leskovac.

Pogledaj takodje

Uređenje dečjeg igrališta u Velikog Biljanici

Odeljenje za zaštitu životne sredine, JKP „Komunalac“, JKP „Grdelica“ Odeljenje komunalne policije i kompanije PVV …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *