Home / DOGAĐAJI / Koncert za pamćenje vokalne grupe „Libero“ na manifestaciji „Leto u Vlasotincu“
hotel bell

Koncert za pamćenje vokalne grupe „Libero“ na manifestaciji „Leto u Vlasotincu“

U Sali Kulturnog centra, u okviru tradicionalne manifestacije Leta u Vlasotincu, sinoć je priređen koncert vokalne grupe” Libero” iz Leskovca.

Iako su Vlasotinčani i do sada bili u prilici da uživaju u njihovim nastupima, sinoćni koncert bio je sasvim drugačiji. Na repertoaru su bile dalmatinske pesme, obrade domaćih i stranih pop-rok hitova, tradicionalna muzika…

Nastup je počeo izvođenjem dalmatinskih pesama, koje uglavnom pevaju klape, vodeći sve prisutne na dalmatinskom primorju. Svaka pesma pozdravljena je burnim aplauzom. Gromoglasni aplauz usledio je i nakon izvođena tradicionalne pesme “Rasti, rasti moj zeleni bore”. Dobra interakcija sa publikom osetila se tokom izvođenja domaće i strane pop i rok muzike. Dobre vibracije su se osetile, a prisutni su zapevali “Temperu”, “Loše vino”, “Cesaricu”. Koncert je završen izvođenjem obrade poznatog hita “Ne klepeći nanulama”.

“Drago mi je da smo opet pred vlasotinačkom publikom, jer je to zaista divna publika, osećaju se emocije koje pružaju. Večerašnji naš koncert je bio drugačiji od ranijih, ali publika nas je divno ispratila, reagovala je na svaku našu pesmu, ne samo aplauzima, već i pozitivnim emocija. Nedavno smo imali koncert sa bendom, pa smo se potrudili da deo atmosfere i repertoara prenesemo i večeras. Trudimo se da naš reportoar bude raznosvrstan, kako bi zadovoljili razne ukuse, a izuzetno je teško pevati razne žanrove na istom koncertu, mi se trudimo i nadam se da uspevamo. Prvi blok je bio klapski, neke pesme smo pevali uz klavirsku pratnju, a tradicionalnu pesmu “Rasti, rasti moj zeleni bore” smo izveli na drugačiji način. Posebno hvala opštini Vlasotince koja nam je opredelila određena sredstva, tako da i večerašnji koncert je deo projekta kojeg finansira opština Vlasotinca”, rekao je Miroljub Cvetković umetnički rukovodilac muzičkog sastava “Libero”.

“Libero” je nastupao uz klavirsku pratnju Darka Ilića. Inače, koncertom je nastavljena dugogodišnja saradnja Kulturnog centra Vlasotince i vokalnog sastava “Libero”.

Izvor: kcvlasotnce

Check Also

Novi Amerikanac u Zdravlju: Jacob Lampkin pojačao Zdravlje

Amerikanac Jacob Lampkin novo je pojačanje leskovačkog Zdravlja. Lampkin u Zdravlje dolazi iz australijske NBL1 …

Оставите одговор