Izbori Lebane, Medvedja, Bojnik, Crna Trava – velika izlaznost

Opštinske izborne komisije i radna tela Republičke izborne komisije saopštile su kolika je izlaznost na izborima u opštinama Lebane, Bojnik, Medvedja i Crna Trava.

 

U Crnoj Travi, na 12 biračkih mesta, pravo glasa ima 1.467 građana. Kandidate za lokalni parlament, koji broji 19 odbornika, u ovoj opštini imaju dve liste. Prema podacima Opštinske izborne komisije, do 14 sati, izlaznost je 47,5o procenata. Biračka mesta su jutros otvorena na vreme i izborni proces protiče bez problema, potvrdila je predsednika Opštinske izborne komisije, Jelena Gligorijević.

U opštini Bojnik, sa presekom u 15 sati, na birališta je izašlo oko 5o posto građana sa pravom glasa. Na lokalnim izborima za odbornike glasa 8.926 birača, dok je, zbog statusa raseljenog lica, u biračke spiskove za izbor narodnih poslanika, upisano 8.976 građana. Ni na jednom od 3o biračkih mesta, nije bilo kršenja izbornih radnji, niti većih nepravilnosti, kaže predsednik OIK-a, Nebojša Dimitrijević.

U Lebanu, pravo glasa ima 18.5o7 građana, a glasanje se obavlja na 42 biračka mesta. Prema preseku, koji je Opštinska izborna komisija napravila u 16 sati, na birališta je izašlo oko 44 posto građana sa pravom glasa. U ovoj opštini se za 31 mesto u lokalnom parlamentu, ”bore” kandidati sa 1o izbornih lista.

Medveđa je jedna od 16 opština u Srbiji, u kojoj se danas održavaju samo parlamentarni, a ne i lokalni izbori. Prema rečima Radomira Vlahovića, člana Radnog tela Republičke izborne komisije, do 14 sati, je pravo glasa iskoristilo 23 posto upisanih birača, kojih, prema biračkom spisku ima 1o.494, iako Medveđa, po poslednjem popisu broji 7.434 stanovnika.

Kako u ovoj mešovitoj opštini, polovinu glasača čine Albanci, procene su da se najveći broj njih, ni danas neće pojaviti na jednom od 28 biračkih mesta.

Check Also

Dragana Mirković, Mirza Selimović i Lexington bend na ovogodišnjem Paradajz festu u Lebanu

Ovogodišnji Paradajz fest, manifestacija posvećena povrću koje je najzastupljenije u lebanskom kraju, održava se od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *