hotel bell

Gradonačelnik Leskovca, pružio podršku novom sistemu”Pronađi me”

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pruža punu podršku novom sistemu „Pronađi me“ za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletne osobe. Istakao je da je bezbednost dece odgovornost svih nas i da međusektorskom saradnjom treba da brinemo o deci, jer brinuvši o njima brinemo i čuvamo budućnost naše zemlje.

Centar za nestalu i zlostavljenu decu (CNZD) pokrenuo je kampanju za uvođenje Amber alert u januaru ove godine.

Podsećamo, februara meseca tekuće godine održan je „Festival prava i socijalne zaštite 2023“, u organizaciji Udruženja pravnika socijalne zaštite „Argument“ i Komore socijalne zaštite. Radni deo stručnog skupa bio je započet prezentacijom Igora Jurića iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, sa temom – ukradena bezbednost. Tom prilikom Jurić je predstavio postulate i način funkcionisanja sada već aktivnog sistema „Pronađi me“ kroz prezentaciju „Izgubljena bezbednosti dece“.

Danas, 25. oktobra 2023. godine pušten je u rad sistem za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka dece, po uzoru na sistem „Amber alert“ koji postoji u više država. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, prisustvovali su zvaničnoj prezentaciji i puštanju u rad pomenutog sistema.

Check Also

Leskovački naprednjaci predstavili kandidate iz oblasti obrazovanja

Leskovački naprednjaci predstavili su danas 22 kandidata – prosvetna radnika koji su na listi, Aleksandar …

Оставите одговор