hotel bell

Cvetanović: Dragi prosvetari, pamte se samo dela, nema boljih od vas! Vredno radite kao i do sada, postignite rezultate, rezultati se pamte!

Kao i svake godine tradicionalno, i ove godine gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, povodom prvog dana školske godine održao je sastanak sa direktorima škola, predškolskih ustanova, školeske uprave i sindikatom prosvete.

Gradonačelnik Cvetanović je u slici i reči predstavio svaku od 35 leskovačkih škola, investicije i ulaganja u svakoj od njih, kako u matičnim školama, tako i izdvojenim odeljenjima. Kroz prezentaciju koja je pratila obraćanje gradonačelnika prikazano je nekadašnje stanje objekata, dvorišta, terena, kao i trenutna, unapređena, savremena i uslovima za školovanje adekvatna situacija, bilo da se radi o energetskoj sanaciji školskih objekata, novom sistemu grejanja, rekonstrukciji sanitarnih čvorova, postavljanju ograde, uređenju učionica, opremanju kabineta za nastavu…

” Na nama je da deci obezbedimo prostor, sredstva i prave učitelje, da im pružimo sve resurse koji će im olakšati put sticanja znanja i veština, a na njima je da pruženo pametno iskoriste, da dostignu svoj puni potencijal u skladu sa svojim interesovanjima i postanu ličnosti kojima ćemo se svi mi zajedno ponositi. Lokalna samouprava grada Leskovca posvećeno i kontinuirano radi na tome da ispuni svoj deo zadatka. U prilog tome govori činjenica da se budžet za oblast obrazovanja iz godine u godinu povećava. Za predškolsko, osnovno, srednje obrazovanje i Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, nakon rebalansa koji je urađen, izdvaja se rekordnih milijardu i 100 miliona dinara – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Govoreći o merama kojima Leskovac pomaže porodicama sa decom gradonačelnik je podsetio da će se izdvajanja za jednokratnu pomoć porodiljama povećati sa 10 na 20 hiljada dinara za zaposlene, odnosno sa 20 na 40 hiljada dinara za nezaposlene porodilje i najavio da će se naredne godine povećati i pomoć roditeljima prvaka za nabavku udžbenika, podsetio je na uručenje auto-sedišta roditeljima sve novorođene dece na teritoriji Leskovca.

Naglasio je da će se u narednoj godini povećati pomoć roditeljima učenika koji polaze u prvi razred osnovne škole, kao i da je na njegovu inicijativu započeto slanje čestitki svih prvacima za srećan polazak u školu. Dodao je i da će grad pokušati da nađe način da od naredne godine refundira deo troškova za neinvanzivni prenatalni test kod trudnica kod kojih postoje medicinske indikacije da se podvrgnu takvom testiranju.

Govoreći o nagradama za mlade talente gradonačelnik je najavio da će ove godine, na Dan grada, 11. oktobra, mladi koji su u školskoj godini ostvarili prosečnu ocenu 10.00, dobiti nagradu u iznosu od 100 hiljada dinara i podsetio da je prethodno rukovodstvo ugasilo Fond za mlade talente oformljen 2008. na njegovu inicijativu. Naglasio je da je preko 5000 mladih prošlo kroz ovaj fond putem kojeg su uručena sredstva u iznosu od 135,5 miliona dinara. Pomenuo je i ekskurziju za vukovce srednjih škola na koju je do sada otišlo preko 500 najboljih svršenih srednjoškolaca i za koju je u prethodnih devet godina izdvojeno 13,5 miliona dinara.

Na kraju obraćanja Cvetanović je poželeo svima mnogo uspeha u radu, srećan početak nove školske godine i poručio da će uvek biti na raspolaganju kako bi se nastavila realizacija brojnih projekata u oblasti obrazovanja.

“S razlogom ste ovde danas. Moja poruka za vas je da se pamte samo dela. Radite vredno kao i do sada, a vaša rad i dela će govoriti za vas -poručio je prosvetarima prvi čovek grada.

Check Also

Ekipa “Anine čarolije” napravila najbolji ajvar na takmičenju “Izađi mi na teglu”

Turistička organizacija grada Leskovca je i ove godine bila lokalni partner i suorganizator u realizaciji …

Оставите одговор